Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΚΔHΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔIΟΥ στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου -Συγκινητικές στιγμές

 Breaking News

ΕΚΔHΛΩΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔIΟΥ στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου -Συγκινητικές στιγμές
18 Μαΐου 2019

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, στο Αμφιθέατρο του Ραλλείου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παράδοσης αναπηρικού αμαξιδίου στο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών από την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου, παρουσία όλων των μαθητριών και των εκπαιδευτικών του Ραλλείου Λυκείου και αντιπροσωπείας του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών. Η αγορά του αμαξιδίου επετεύχθη από τη συγκέντρωση ενός τόνου πλαστικών πωμάτων στο Σταθμό Ανακύκλωσης του σχολείου. Την δραστηριότητα συγκέντρωσης συντονίζει η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του σχολείου μας. Η συγκέντρωση πλαστικών πωμάτων στο Ράλλειο Λύκειο ξεκίνησε πριν από 10 χρόνια. Μέχρι τη μεταστέγαση του σχολείου στο νέο κτίριο, τα πώματα που συγκεντρώνονταν παραδίδονταν σε άλλους φορείς στο τέλος κάθε σχολικού έτους.

Στο νέο κτίριο, που διαθέτει τον απαραίτητο χώρο αποθήκευσης, η διαχείρισή τους γίνεται από το σχολείο. Το αναπηρικό αμαξίδιο, που αγοράστηκε με τη μέθοδο της ανταποδοτικής ανακύκλωσης, προσφέρθηκε στον Γιώργο, μαθητή του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών. Κατά την εκδήλωση, ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Σαράντος Οικονομίδης συνεχάρη εκπαιδευτικούς και μαθήτριες για την προσφορά τους και τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση της σημαντικής αυτής δραστηριότητας, η οποία συμβάλλει, μεταξύ άλλων, και στην ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων. Στη συνέχεια ο εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Κατωπόδης (Βιολόγος), Συντονιστής της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου, αναφέρθηκε στην δραστηριότητα της Ομάδας, η οποία ξεκίνησε το 2001, πολύ πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση στη χώρα μας. Η κ.Ευγενία Φιτζάλη, Διευθύντρια του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών, στην ομιλία της ευχαρίστησε το Ράλλειο Λύκειο για την προσφορά του αμαξιδίου, αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία των δύο σχολείων και στις κοινές δραστηριότητες που έχουν αναπτύξει και παρουσίασε τις δραστηριότητες του Ειδικού σχολείου που αφορούν την στήριξη των μαθητών του.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Συντονιστής της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ραλλείου Λυκείου κ. Κατωπόδης ευχαρίστησε θερμά τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους για την προσφορά τους και ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η προσπάθεια για την αγορά δεύτερου αμαξιδίου.

paidia

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ