Εφημερίδα Κοινωνική

Δημοτικές εκλογές: Αισιοδοξία Ηλιόπουλου για ανατροπή στην Αθήνα

Δημοτικές εκλογές: Αισιοδοξία Ηλιόπουλου για ανατροπή στην Αθήνα
31 Μαΐου 2019

Τελική ευθεία για τον εκλογικό µαραθώνιο στον Δήµο Αθηναίων, έναν από τους αρκετούς δήµους της Αττικής όπου υποψήφιοι µε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑκατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο και επιδιώκουν νίκες ως αντίβαρο και στο εκλογικό αποτέλεσµα των ευρωεκλογών.

Ειδικά στην Αθήνα, βέβαια, ο υποψήφιος της Νέας Δηµοκρατίας Κώστας Μπακογιάννης (42,65%) έχει εδραιωµένη απόσταση ασφαλείας άνω των 25 ποσοστιαίων µονάδων από τον Νάσο Ηλιόπουλο (16,98%), κάτι που όµως δεν αποτρέπει τον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ να µιλά µε αισιοδοξία για «ανατροπές». Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real Fm) χθες ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως δίνεται µία µάχη που δεν είναι «µόνο µέχρι τις εκλογές αλλά για τα επόµενα 4 χρόνια, ώστε να δείξουµε ότι η Αθήνα µπορεί να αλλάξει», σηµειώνοντας ως ανησυχητική την αίσθηση πως αυτό δεν είναι εφικτό, όπως προκύπτει και από τη µειωµένη συµµετοχή των ψηφοφόρων.

«Ο δεύτερος γύρος κρύβει πάντα εκπλήξεις, πάντα µπορεί να βγάλει διαφορετικές δυναµικές και µε αισιοδοξία δίνουµε αυτήν τη µάχη» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», προσθέτοντας ότι έχει συναίσθηση πως πρόκειται για µία δύσκολη µάχη, αλλά ήδη «η πρώτη ανατροπή έχει ήδη γίνει», καθώς κάποιοι δεν τον έβλεπαν καν στον δεύτερο γύρο.

Ερωτήµατα

Μεταξύ άλλων, ο Νάσος Ηλιόπουλος επανέλαβε τα ερωτήµατα που έχει ξαναθέσει για την επιλογή των αντιπάλων του να έχουν ως συµβούλους πρόσωπα των προηγούµενων διοικήσεων.

«Αν κάποιος είχε έναν αντιδήµαρχο που είχε 40 εκατοµµύρια ευρώ για να κάνει τεχνικά έργα και από αυτά είχε καταφέρει να χρησιµοποιήσει µόνο τα 2 εκατοµµύρια και να αφήσει και την πόλη σκοτεινή, θα τον επιβράβευε;» αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι ο Κώστας Μπακογιάννης έχει επιλέξει να επιβραβεύσει και να εκλέξει τέτοιους ανθρώπους µέσα στον συνδυασµό του, ανθρώπους που ευθύνονται για τα σηµερινά αδιέξοδα της Αθήνας. Με σαφώς πιο χαλαρή διάθεση, ο Κώστας Μπακογιάννης βρέθηκε χθες «κοντά στις Αθηναίες και τους Αθηναίους που ζουν και εργάζονται στην περιοχή της πλατείας Αµερικής».

«Αφού ακούσεις, µπορείς να επιστρέφεις σε κάθε γωνιά της Αθήνας και να προτείνεις. Και όταν εισπράττεις χαµόγελο σηµαίνει ότι αξίζει η προσπάθεια να αλλάξουµε την Αθήνα όλοι µαζί» είναι το µήνυµα του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος καλεί τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να ψηφίσουν την ερχόµενη Κυριακή και να γίνουν µέρος της αλλαγής που θέλουν να δουν στην πόλη τους. Η παράταξη Μπακογιάννη έβγαλε χθες στον αέρα και νέο διαφηµιστικό σποτ µε αθλητική ορολογία και φόντο το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου γίνεται ο τερµατισµός του Μαραθωνίου. Και σαν να απαντά εµµέσως στα σχόλια του αντιπάλου του για χρήση στελεχών µε αµαρτωλό παρελθόν, αναφέρει: «Το κοντέρ µηδενίζει, ξεκινάµε από την αρχή και βάζουµε τα δυνατά µας ώστε όλοι µαζί να σηκώσουµε την “Αθήνα Ψηλά”».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ