Εφημερίδα Κοινωνική

COSCO: Επενδύσεις σε αναδυόμενες αγορές

COSCO: Επενδύσεις σε αναδυόμενες αγορές
14 Μαΐου 2019

Ως επένδυση στις αναδυόμενες αγορές «μεταφράζει» δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ) την πρόσφατη εξαγορά από την COSCO της Singamas εκτιμώντας ότι η Κινεζική εταιρία είναι έτοιμη για μία συνολική συμφωνία με την PIL.

Να σημειωθεί ότι η Singapore’s Pacific International Lines (PIL) θεωρείται ο δέκατος μεγαλύτερος μεταφορέας στον κόσμο με ισχυρή παρουσία στην Αφρική αλλά και στις διαμεταφορές στον Ειρηνικό και στους «κάθετους άξονες» βορρά –νότου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κίνηση της COSCO μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο βασικό βήμα στην ανάπτυξη του Belt and Road Initiative (BRI), γνωστού και ως εναλλακτικού νέου Silk Road όπου οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη λιμενικών και μεταφορικών υποδομών κάνουν λόγο για επένδυση που θα ξεπερνά το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Επισημαίνεται τέλος ότι οι αναδυόμενες αγορές της Αφρικής έχουν κινητοποιήσει και άλλες εταιρίες του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων που φαίνεται να εξετάζουν την ανάπτυξη των «κάθετων αξόνων» στη Μεσόγειο. Γεγονός, που θα δώσει επιπρόσθετο ρόλο στα στρατηγικής σημασίας λιμάνια της ΕΕ που έχουν «πρόσωπο» στη Μεσόγειο αλλά και στις δραστηριότητες του short sea shipping.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ