Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα τεχνική διαρρήξεων – Γεωργιανοί πιάστηκαν στον Πειραιά την ώρα που πήγαν να «μπουκάρουν» σε σπίτι χρησιμοποιώντας ειδική κάρτα

 Breaking News

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα τεχνική διαρρήξεων – Γεωργιανοί πιάστηκαν στον Πειραιά την ώρα που πήγαν να «μπουκάρουν» σε σπίτι χρησιμοποιώντας ειδική κάρτα
31 Μαΐου 2019

Την περασμένη Πέμπτη (30 Μαΐου) για άλλη μια φορά η Ομάδα ΔΙΑΣ απέτρεψε ένα σοβαρό περιστατικό εν ώρα αιχμής, στην πόλη μας.

Συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς έκαναν περιπολία οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά, ειδοποιήθηκαν για ύποπτη κίνηση στην οδό Ευαγγελίας 57-59, στον Πειραιά.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο με σκοπό να ελέγξουν την κατάσταση και εντόπισαν 3 Γεωργιανούς, ( τον D. M. 35 ετών, τον A. L. 35 ετών και τον L. L. 34 ετών), οι οποίοι προετοιμάζονταν για διάρρηξη του διαμερίσματος.

Κατά τον έλεγχο των Αρχών, βρέθηκε πάνω στον D.M. μια πλαστική κάρτα τύπου «πασπαρτού». Με τη συγκεκριμένη κάρτα, η οποία φέρει ειδική μεθοδολογία και ισχυρούς μαγνήτες, απενεργοποιούνται κλειδαριές ασφαλείας.

Ο δράστης με αυτή την κάρτα προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα της εισόδου του διαμερίσματος του 4ου ορόφου.

Οι άλλοι δυο φύλαγαν τσίλιες, μέχρι να τελειώσει τη «δουλειά» του.

Τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν τεχνογνωσία και ιδιαίτερες ικανότητες στην παραβίαση διαφόρων τύπων κλειδαριών, την οποία είχαν αποκτήσει ύστερα από εκπαίδευση και εξάσκηση σε δείγματα κλειδιών – κλειδαριών ασφαλείας.

Μάλιστα ήταν τέτοια αρτιότητα τους στην παραβίαση κλειδαριών που σε πολλές περιπτώσεις δεν άφηναν κανένα ίχνος παραβίασης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν και ειδικά κλειδιά.

Είναι γεγονός, ότι στις μέρες μας οι τεχνικές των διαρρηκτών έχουν εξελιχθεί, καθώς έχουν βρει εναλλακτικούς τρόπους για να μπουκάρουν πιο εύκολα στα σπίτια.

Η πιο εύκολη «παγίδα» βεβαίως, έχει να κάνει με όσους χρησιμοποιούν τον κλασσικό τρόπο κλειδώματος, αφήνοντας τα κλειδιά επάνω στην κλειδαριά. Εκεί το «έργο» των δραστών είναι εύκολο. Αυτό που κάνουν είναι να παίρνουν έναν μεγάλο μαγνήτη, τον οποίο τοποθετούν στην εξωτερική κλειδαριά της πόρτας και γυρίζοντας τον μαγνήτη γυρίζει και το κλειδί της πόρτας με αποτέλεσμα αυτή να ανοίγει αμέσως και χωρίς να δείχνει σημάδια παραβίασης. Οι μαγνήτες αυτοί έχουν ισχυρή δύναμη και δεν έχουν καμία σχέση με τους μαγνήτες που γνωρίζουμε.

Στους συλληφθέντες σχηματίστηκε δικογραφία από το Τ.Α. Δημοτικού θεάτρου Πειραιά και αμέσως μετά οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

*Της Χριστίνας Μπιτάδου 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ