Εφημερίδα Κοινωνική

ΑΑΔΕ: Κομπίνα σε βενζινάδικο στον Γέρακα – Γέμισε η αγορά με νοθευμένα καύσιμα

ΑΑΔΕ: Κομπίνα σε βενζινάδικο στον Γέρακα – Γέμισε η αγορά με νοθευμένα καύσιμα
23 Μαΐου 2019

Εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα νοθευμένης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, καθώς και χιλιάδες κιλά υγραερίου εντόπισαν έπειτα από έρευνες, άνδρες του Δ’ Τελωνείου Πειραιά έπειτα από έλεγχο σε βενζινάδικο στον Γέρακα από τον Δεκέμβριο του 2018 ως και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΑΑΔΕ που πραγματοποιούν μυστικούς ελέγχους σε βενζινάδικα, συνέκριναν τα στοιχεία του συστήματος εισροών – εκροών, τα παραστατικά αγορών και πωλήσεων, αλλά και τα αποθέματα και εντόπισαν τεράστια κομπίνα φοροδιαφυγής και διοχέτευσης νοθευμένων καυσίμων στην αγορά.

Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν πωλήσεις 367.308,50 λίτρα υγρών καυσίμων–βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αλλά και 37.376,19 κιλά υγραερίου (LPG) για τα οποία δεν υπήρχαν τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά, ούτε αποδείχτηκε η νόμιμη προέλευση, κατοχή και καταβολή των δασμών και των υπόλοιπων φόρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, η ζημία του Δημοσίου από τις παράνομες ενέργειες του βενζινάδικου ανέρχεται σε 277.704 ευρώ. Όλα τα καύσιμα του βενζινάδικου ήταν νοθευμένα. Επιπλέον, έπειτα από δειγματοληψία στις δεξαμενές του πρατηρίου και τα 15.182 λίτρα που υπήρχαν στις δεξαμενές του ήταν νοθευμένες. Μόνο για τα νοθευμένα καύσιμα η ζημιά του δημοσίου ανέρχεται στις 14.399 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που θα βεβαιωθεί (πολλαπλά τέλη και δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις) ανέρχεται στα 1.168.412 ευρώ.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ