Εφημερίδα Κοινωνική

«Βόμβα» Μαρινάκη: Τσίπρας και Παππάς μου ζήτησαν να δανείσω στον Καλογρίτσα να πάρει τηλεοπτική άδεια

 Breaking News

«Βόμβα» Μαρινάκη: Τσίπρας και Παππάς μου ζήτησαν να δανείσω στον Καλογρίτσα να πάρει τηλεοπτική άδεια
18 Απριλίου 2019

«Βόμβες» με το καλημέρα της συνέντευξης στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου πέταξε ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού ρωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, το 2016.

Εκεί ακριβώς έκανε την αποκάλυψη για τη χάρη που του ζήτησε τότε ο Νίκος Παππάς.

Αρχικά εξιστόρησε τα γεγονότα: «To 2016 έγινε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Σας θυμίζω ότι τον Γενάρη του 2016 είχε αναλάβει την Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και είχε αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Εμείς πληρώσαμε το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου το ποσό και μας ευχαρίστησε. Την ίδια μέρα είχε πληρώσει και ο κύριος Αλαφούζος. Τα πάντα είχαν ελεγχθεί. Ο Νίκος Παππάς ενημέρωνε πάντα τον πρωθυπουργό. Όταν πλειοδοτήσαμε στον διαγωνισμό, ο κύριος Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του να πληρώσουμε και να είμαστε οι πρώτοι, το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης. 

«Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει.»

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τον Πέτρο Κόκκαλη. Αφορμή ασφαλώς η υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει καμιά αντιπαράθεση. Ήταν μαζί μας γιατί μας το είχε ζητήσει. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του και στον Ολυμπιακό και άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη. Θέλω να ευχηθώ καλή πορεία στον Πέτρο και τίποτε άλλο».

Συμπλήρωσε: «Από το 2010 βάζω χρήματα συνέχεια στον Ολυμπιακό, έχουμε πληρώσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ στο Δημόσιο, χωρίς καθυστέρηση και διακανονισμό. Χωρίς να έχω καμία σχέση και δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο.»

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός θύμισε ότι η οικονομική κατάσταση στην ομάδα εκείνη την περίοδο που ανέλαβε ήταν πολύ χειρότερη από την αντίστοιχη της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Σε ερώτηση γιατί δεν τα είπε νωρίτερα, απάντησε: «Τα είπα όταν αποδείχθηκε η ταύτιση Κόκκαλη με κέντρα εξουσίας».

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε με έμφαση ότι ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που έχει μείνει εκτός πολιτικών παιχνιδιών. Υπενθύμισε ότι πήρε το τιμόνι της ομάδας το 2010, επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κάνοντας αναφορά στην κόντρα που είχε τότε με τον Παύλο Γερουλάνο. Αντιπαράθεση που συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια επί κυβέρνησης Σαμαρά και σήμερα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το no politica υπάρχει στον Ολυμπιακό» σημείωσε.

Για τον Μανώλη Πετσίτη

Ο Κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πετσίτη για τον οποίο είπε ότι τον γνώρισε σε μια εκδήλωση για τον Ολυμπιακό. «Ήταν ένας τύπος που είχε έρθει με ανθρώπους της NOVA, ήθελε μια selfie επειδή ήταν Ολυμπιακός, διατυμπάνιζε τις σχέσεις του μια με τον κ. Παππά μία έκανε ότι τηλεφωνούσε στον Τσίπρα. Ένας γραφικός τύπος που ήταν γκαρσόνι, ξαφνικά υπέγραψε συμβάσεις με διάφορους επιχειρηματίες».

«Αυτά τα χρήματα που εισέπραξε ο κ. Πετσίτης, γιατί υπάρχει πλουτισμός, κάποιος τα έχει εισπράξει. Ας βγει ο κ. Πετσίτης, ο κ. Παππάς. Είναι μεγάλο σκάνδαλο. Γιατί πλούτισε, έμπαινε στην ΔΕΠΑ, στη ΔΕΣΦΑ και στην είσοδο έγραψε Μαξίμου. Υπέγραφε σύμβαση για να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματία. Τι έγιναν τα χρήματα αυτά;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης.

Η αποκάλυψη της διαπλοκής Σωκράτη Κόκκαλη

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στον Σωκράτη Κόκκαλη. Θύμισε τις περιπέτειες προηγούμενων κυβερνήσεων, όταν κάποιος μιλούσε για μεταφορά του Καζίνο της Πάρνηθας στην Αθήνα.

«Σε μια νύχτα, όταν μπήκε στη μετοχική σύνθεση ο κύριος Κόκκαλης έγιναν όλα» είπε, αναφερόμενος στη σχετική τροπολογία. «Τι έχει να πει ο πρωθυπουργός και ο κύριος Παππάς;»

Εξηγώντας γιατί κάνει τις αποκαλύψεις για τον Σωκράτη Κόκκαλη, είπε ότι «αναγκάστηκα να το κάνω όταν φάνηκε η συμπορευση Κόκκαλη με τον Τσίπρα επί των ημερών του οποίου έχουν αναλάβει έργα και προμήθειες για περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ».

Μίλησε, επίσης, για «ένα σφιχταγκάλιασμα (Κόκκαλη) με τον Μελισσανίδη μέσω της Ιντραλότ και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στο οποίο ενεπλάκη η Ιντρακάτ του κ. Κόκκαλη.

«Το αντάλλαγμα ήταν η παραχώρηση με δανεισμό, όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, του “δεξιού χεριού” του Κόκκαλη, του Θωμά Μητρόπουλου στην ΑΕΚ προκειμένου να δρομολογήσει την επόμένη ημέρα στην ΕΠΟ και την ελληνική διαιτησία. Να μην ξεγελιόμαστε, αυτό έχει γίνει με ξεκάθαρη εντολή του Σωκράτη. Την παρέα του Θωμά Μητρόπουλου την έχουμε πληρώσει. Για ορισμένους ανθρώπους το χρήμα και το συμφέρον είναι βασιλιάς. Πιστεύω ότι στο τέλος θα βγούμε νικητές.»

«Τιμώ πρώτος από όλους την ιστορία της ομάδας Όλοι θα πρέπει να δείχνουν με τη στάση τους ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω από χρήματα και επιχειρηματικά συμφέροντα» κατέληξε για τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Η αποκάλυψη για τον ΔΟΛ

Ο εφοπλιστής αποκάλυψε επίσης ότι και το διάστημα που υπήρχε η συζήτηση για την εξαγορά του ΔΟΛ, το Μαξίμου τού ζήτησε να τοποθετήσει διευθυντές της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εφημερίδες του Ομίλου (Βήμα, Νέα) και το ίντερνετ.

«Τόσο καιρό έκανα υπομονή, αλλά ο κόσμος πρέπει να ακούσει την αλήθεια. Εγώ δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός ούτε λαγός» είπε με νόημα.

Για τις δικαστικές υποθέσεις 

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε για τις δικαστικές υποθέσεις, υπενθυμίζοντας ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Τζαννακόπουλου, του Πάνου Καμμένου και του Σταύρου Κοντονή.

«Εγώ κοιτάζω το μέλλον και το σκοτάδι δεν με αγγίζει. Θα δικαιωθώ, αλλά δεν μπορώ να συγχωρήσω κάποιους ανθρώπους που έχουν ρόλο σε αυτές τις σκευωρίες. Έχουν γίνει έρευνες και το όνομα μου δεν υπάρχει πουθενά. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας πολίτης που να μην πιστεύει ότι είμαι στοχοποιημένος από την κυβέρνηση. Έχουν καταρρεύσει οι εναντίον μου κατηγορίες και είμαι σίγουρος πως θα δικαιωθώ.»

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείνει μέχρι τον Οκτώβριο, ο κ. Τσίπρας θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός με καταδικαστική απόφαση.

Για τα περί Έλληνα «Μπερλουσκόνι»

Κληθείς να σχολιάσει τα περί «Έλληνα Μπερλουσκόνι», απάντησε «Εγώ είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεν είμαι εργολάβος ούτε μεσάζοντας, όπως έγινε με τους εθνικούς προμηθευτές που μας έχουν φέρει σε κατάσταση χρεοκοπίας. Δεν κάνω δουλειά με το Δημόσιο. Και επίσης δεν θέλω χαριστικές ρυθμίσεις στην Βουλή.»

Ανέφερε ακόμα ότι έσπευσε στην αγορά του ΔΟΛ, καθώς θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα να έκλεινε ένα ιστορικό συγκρότημα ή να καταντήσει ένα συγκρότημα προπαγάνδας.

«Τρεις υπολογιστές και δύο air condition»

Σχετικά με την δωρεά που έγινε στην ΝΟΔΕ Πειραιά, είπε: «Έχω δει πολιτικές αθλιότητες, αλλά ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ξεπέρασαν κάθε όριο. Πρόσφερα την δωρεά στη μνήμη του πατέρα μου, Μιλτιάδη Μαρινάκη. Το έκαναν και άλλοι παράγοντες. Τρεις υπολογιστές και δύο aircondition. Επαναλαμβάνω: Τρεις υπολογιστές και δύο air condition.

Για τον Δήμο Πειραιά

«Κερδίσαμε το στοίχημα υπό αντίξοες συνθήκες» είπε ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στα έργα που έγιναν στον Δήμο Πειραιά τα τελευταία χρόνια, έργα που άλλαξαν ριζικά την εικόνα του λιμανιού.

«Είχα πει ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι επενδύσεις ήταν ο βασικός μας στόχος. Η ανεργία από το 27,5% έπεσε στο 18%. Δημιουργήθηκαν 17.000 νέες θέσεις εργασίας. Προχωρά η ανάπλαση στον Άγιο Διονύση και στο Μικρολίμανο» είπε, μεταξύ άλλων.

Για τον Ολυμπιακό

Ασφαλώς ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε και για την πορεία της ομάδας του Ολυμπιακού. «Τι έφταιξε και χάθηκαν δύο πρωταθλήματα» ήταν η ερώτηση.

Υπενθύμισε τα επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα στο ποδόσφαιρο, όπως και για τις επιτυχίες στην Ευρώπη. «Είχαμε μια κακή χρονιά το 2017-2018. Αποφασίσαμε να χτίσουμε μια νέα ομάδα και το κάναμε από το μηδέν. Πήραμε μια τεράστια πρόκριση απέναντι στη Μίλαν. Η ιστορικότερη πρόκριση στην ιστορία του Ολυμπιακού. Την επόμενη χρονιά θα είμαστε ακόμα καλύτεροι και θα επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που του αρμόζει. Την καλύτερη απάντηση την έδωσε ο κοσμος του Ολυμπιακού που γέμιζε το Καραϊσκάκη κάθε Κυριακή. Και αυτό μας κάνει να δώσουμε το καλύτερο για την ομάδα μας» κατέληξε.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, για τον οποίο είπε ότι «τον παραλάβαμε με 7 εκατ. ευρώ χρέη και διαλυμένο».

«Έχουμε ξοδέψει πάνω από 25 εκατ. ευρώ τα τελευταία 9 χρόνια και έχουμε δει ένα θαύμα. Έχουμε δει τις ομάδες του Ολυμπιακού σε βόλεϊ και πόλο να φέρνουν ευρωπαϊκούς τίτλους. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα να συντηρεί τόσα τμήματα και να φέρνουν τρόπαια στην Ελλάδα. Το καταφέραμε με σκληρή δουλειά και πολλά χρήματα».

Για το μπάσκετ, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν στηρίξει την ομάδα και ότι έχουν και τη δική του στήριξη. Κάλεσε δε τον φίλαθλο κόσμο να μην ανησυχεί.

Ιδού το απόσπασμα από τα όσα είπε: «Πιστεύω ότι ξεκαθάρισα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα, έχουν φέρει 2 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ελληνικά πρωταθλήματα, αγαπούν τον Ολυμπιακό. Τους στηρίζω και είμαι δίπλα τους. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ο Ολυμπιακός μαζί τους, Δεν χρειάζεται να ανησυχεί ο κόσμος του Ολυμπιακού, είμαστε εμείς εγγυητές.»

Οι εισφορές των εφοπλιστών

Για το θέμα των εισφορών του εφοπλιστικού κόσμου στην ελληνική οικονομία, ο κ. Μαρινάκης θύμισε: «Το είχα πει και πριν από δύο χρόνια. Είχα μιλήσει για την ανάγκη να πληρώνουν περισαότερα χρήματα. Δίνουν σαν έκτακτη εισφορά πάνω από 70 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Οι εφοπλιστές έχουν βοηθήσει σε διάφορες καταστροφές.»

Το μήνυμα στο κλείσιμο της συνέντευξης: «Δεν θα κάνω πίσω»

Τέλος, ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε αν τον έχει κουράσει η συνεχής κόντρα με την κυβέρνηση: «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να λυγίσω έχω μάθει στα δύσκολα. Δεν έχω τίποτε να φοβηθώ και λόγω χαρακτήρα δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω πίσω. Η ανυπαρξία τους σε μεγάλα ζητήματα, σε προδοσίες όπως το Μακεδονικό και την κοροϊδία με το Μνημόνιο, λένε για “βρώμικο” χρήμα και προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους Έλληνες. Ο Μαρινάκης είναι εδώ και αγαπάει τον τόπο. Θα συνεχίσουμε μέχρι τελικής δικαίωσης. Τους προκαλώ να απαντήσουν με επιχειρήματα.»

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ