Εφημερίδα Κοινωνική

Στο δρόμο και οι 120 εργαζόμενοι της ΒΙΚΗ – Η δραματική ανακοίνωσή τους

Στο δρόμο και οι 120 εργαζόμενοι της ΒΙΚΗ – Η δραματική ανακοίνωσή τους
02 Απριλίου 2019

Από την Τρίτη, 19 Μαρτίου, όλοι οι εργαζόμενοι στη ΒΙΚΗ απολύθηκαν και πλέον ελπίζουν ότι από τους πλειστηριασμούς που θα ακολουθήσουν, θα βρεθεί αγοραστής ώστε να πληρωθούν ένα μέρος των οφειλών.

Τα οικονομικά προβλήματα της εταιρίας ΒΙΚΗ είχαν ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια. Η τελευταία αίτηση πτώχευσης που είχε κάνει ήταν τον Μάιο του 2018, καθώς δεν είχαν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της για την υπογραφή συμφωνίας εξυγίανσης.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Το πρωτοδικείο Άρτας έβγαλε την απόφασή του την Παρασκευή 1η Μαρτίου και λίγες μέρες μετά έγιναν οι απολύσεις, με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης μετά από τρεις μήνες εκ περιτροπής εργασία και περίπου 10 μήνες σε επίσχεση εργασίας.

Όλοι η ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΒΙΚΗ

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων.

Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.

Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ