Εφημερίδα Κοινωνική

Στην ΑΝΕΚ LINES ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 22η Παιδιατρική Διημερίδα

Στην ΑΝΕΚ LINES ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 22η Παιδιατρική Διημερίδα
17 Απριλίου 2019

Η ΑΝΕΚ LINES, με αίσθημα ευθύνης για τις μελλοντικές γενιές, φιλοξένησε το Σάββατο και την Κυριακή 13 &14 Απριλίου, στο σύγχρονο Συνεδριακό της Κέντρο στα Χανιά, την 22η Παιδιατρική Διημερίδα. Η εκδήλωση, που αποτελεί πρωτοβουλία του Συλλόγου Παιδιάτρων Ιδιωτικού Τομέα Κρήτης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον τόσο των επιστημόνων του νησιού, όσο και γονέων που παρακολούθησαν τις ομιλίες που αφορούν στην υγεία των παιδιών.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την ανάπτυξη του θέματος της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ),που αποτελεί μια από τις πιο δεδομένες διαταραχές. Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία για τον εντοπισμό της διαταραχής, καθώς και τα ψυχοκοινωνικά χαρακτηριστικά των ατόμων με ΔΕΠ-Υ, η συμβουλευτική διάσταση και οι τρόποι παρέμβασης μέσα από τις εκπληκτικές τοποθετήσεις του κου Μπότη Παναγιώτη, της κας Καραντανά Ελίνας και της κας Μαρίας Γεωργιάδη.

Ακολούθησε η Παιδοδερματολογική συνεδρία με θέματα που αφορούσαν στους σπίλους, την κνίδωση και τις δερματολογικές λοιμώξεις στην παιδική ηλικία. Εξαιρετικές τοποθετήσεις από τους κο Γεώργιο Ευαγγέλου, την κα Δήμητρα Κουμάκη και τον κο Δημήτρη Ξεκαρδάκη.

Στην συνέχεια αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στη διατροφή των παιδιών και τους τρόπους που συνδέεται με την υγεία, από την κα Σμαράγδη Φεσσάτου, τον κο Κωνσταντίνο Δούρο & την κα Στέλλα Σταμπουλή .

Η πρώτη ημέρα, ολοκληρώθηκε, με την εκτενή παρουσίαση καρδιολογικών παθήσεων, αναφορών στο δελτίο υγείας αθλητή, μυοκαρδίτιδες και σύνδρομο Kawasaki, από σημαντικούς ομιλητές όπως οι Παιδοκαρδιολόγοι κα Πιπίνα Μπόνου, κα Σοφία Στεφανάκη & ο κος Χριστόφορος Γαβράς.

Την δεύτερη μέρα οι κκ Εμμανουήλ Αλεξόπουλος, Κωνσταντίνος Πρίφτης & Χαράλαμπος Ανταχόπουλος, χειρίστηκαν θέματα αναπνευστικά, τράχειο & βρόγχο-μαλακυνσης στα παιδιά και χρήσης – κατάχρησης αντιβιοτικών, αναφερόμενοι στα τελευταία δεδομένα.

Η ημερίδα έκλεισε με τον κο Δήμο Γίδαρη που αναφέρθηκε στα προβλήματα των υπερπλαστικών αδενοειδών και αμυγδαλών, την κα Παπαδοπούλου Ελευθερία που εστίασε στο παιδί με γενετικό νόσημα, την κα Ελευθερία Χατζηδάκη που μίλησε για τις άμεσες και απώτερες συνέπειες της καισαρικής τομής στο νεογνό. Στην διαφορική διάγνωση της χωλότητας στα παιδιά αναφέρθηκε ο κος Κωσταντουλάκη Χαράλαμπο. Και τέλος στην νεφρίτιδα και το νεογνικό ίκτερο εστίασαν η κα Σηφάκη Λουκία και ο κος Βασιλογιαννάκης Γιώργος.

Μια σημαντική επιστημονική διημερίδα με σημαντικά συμπεράσματα.

ANEK1

 

 

 

 

 

 

Ο Διευθυντής Γ’ Παιδιατρικής κλινικής ΕΚΠΑ κος Παναγιώτης Μπότης ενώ αναπτύσσει το θέμα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ),που αποτελεί πλέον μια από τις πιο δεδομένες διαταραχές

Η ΑΝΕΚ LINES, με ευαισθησία και υπευθυνότητα απέναντι στην κοινωνία ενισχύει με συνέπεια κάθε ενέργεια που έχει στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν όλους. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, «αγκαλιάζει» παραγωγικές πρωτοβουλίες επιστημονικών φορέων της Κρήτης, συμβάλλοντας ενεργά, από το δικό της μετερίζι σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά.

ANEK2

 

 

 

 

 

 

Αναμνηστική φωτογραφία λίγο μετά το τέλος της επιτυχημένης διημερίδας. Χαμογελαστοί διακρίνονται από αριστερά ο κος Χριστόφορος Γαβράς, η κα Αντωνία Οικονομάκη, η κα Στέλλα Σταμπουλή, ο κος Κωνσταντίνος Πρίφτης και ο κος Εμμανουήλ Αλεξόπουλος


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ