Εφημερίδα Κοινωνική

Πυροσβεστική-άσκηση: «Πυρκαγιά» έξω από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

Πυροσβεστική-άσκηση: «Πυρκαγιά» έξω από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο
22 Απριλίου 2019

Άσκηση ετοιμότητας με την κωδική ονομασία «Μαύρος Χρυσός 2019» σε εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων των ΕΛ.ΠΕ. στον Ασπρόπυργο Αττικής έκανε την Παρασκευή η πυροσβεστική.

Το σενάριό της άσκησης προέβλεπε τη διάρρηξη αγωγού τροφοδοσίας με βενζίνη, έπειτα από ανατροπή εκσκαφέα-φορτωτή που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή και πρόσκρουσή του με τον αγωγό, με αποτέλεσμα την έντονη διαρροή βενζίνης. Κατά την εξάπλωση του διαρρέοντος προϊόντος εκδηλώθηκε άμεσα πυρκαγιά, προκαλώντας φωτιά λίμνης (poolfire) εντός του παρακείμενου ρέματος Τζαβερδέλα, που επηρέασε το αντλιοστάσιο της Hellenic Fuels Ασπροπύργου και τις παρακείμενες δεξαμενές του, καθώς και τη σφαιρική δεξαμενή LPG της Coral Gas Ασπροπύργου. Επίσης, ο χώρος εκδήλωσης της πυρκαγιάς απέχει περίπου 100 μέτρα από τον αγωγό φυσικού αερίου τροφοδοσίας των ΕΛ.ΠΕ. από τη Δ.Ε.Σ.Φ.Α. Από την ανάφλεξη «τραυματίστηκε» ο χειριστής του μηχανήματος και ο επιβλέπων των εργασιών.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν από το Ε.Σ.Κ.Ε. οι πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχείρησαν μαζί με τις ομάδες πυρασφάλειας των εν λόγω εγκαταστάσεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, την ψύξη των δεξαμενών και των σωλήνων, από τους οποίους διέρχονται καύσιμα και τη διάσωση των τραυματιών. Σκοπός της άσκησης ήταν η δοκιμασία της λειτουργικότητας κι αποτελεσματικότητας των δομών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και ο έλεγχος της υλικοτεχνικής υποδομής των φορέων και των μέσων που διαθέτουν.

PYROSVESTIKH_ASKHSH

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ