Εφημερίδα Κοινωνική

Παντελής Καμάς – Υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Οι άμεσες προτεραιότητές μας για την πόλη

Παντελής Καμάς – Υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Οι  άμεσες προτεραιότητές μας για την πόλη
20 Απριλίου 2019

Συνέντευξη στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε», Παντελής Καμάς. Μιλάει για τις άμεσες παρεμβάσεις, για την «επόμενη ημέρα» των εκλογών και για τη σημερινή κατάσταση του Δήμου.

-κ. Καμά, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τα οικονομικά του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Θέλω να μου πείτε τι έχετε δει ο ίδιος.

«Η Δημοτική Αρχή του κυρίου Βρεττάκου, βρέθηκε στην ιδανική συγκυρία να έχει φιλική κυβέρνηση, φιλική περιφερειακή αυτοδιοίκηση, και κυρίως γεμάτα ταμεία σε εποχή κρίσης, τα οποία οφείλονται σε δικαστικές διεκδικήσεις προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Προφανώς τα χρήματα δεν είναι για να αποθησαυρίζονται αλλά για να επενδύονται και να επιστρέφουν στον πολίτη με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες από ένα Δήμο. Ο Κύριος Βρεττάκος ενώ υπήρχε ένας όγκος ώριμων έργων και μελετών στην πόλη, επέλεξε να σπαταλήσει τα χρήματα, τα οποία είχε, σε πολυδάπανες φιέστες και στη δημιουργία ενός στρατού συμβασιούχων στο Δήμο. Δεν υποτιμώ την ανάγκη για εργασία σε μία τέτοια εποχή. Είμαι όμως της άποψης ότι ο Δήμος με στοχευμένες κινήσεις σε συνεργασία με την επιχειρηματικότητα μπορεί να δημιουργήσει, όρους βιώσιμης ανάπτυξης και δημιουργίας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου εξαϋλώνονται. Οι προσδοκώμενες εισροές δεν είναι τέτοιες που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι αν δεν αλλάξουμε ρότα θα βρεθούμε μπροστά στο κίνδυνο μίας στάσης πληρωμών. Ήδη με την υποστήριξη τεχνοκρατών επιδιώκουμε να σχεδιάσουμε μία δέσμη παρεμβάσεων που θα μας επιτρέψουν χωρίς να θίξουμε την κοινωνική προσφορά του Δήμου και την ποιότητα των υπηρεσιών του Δήμου, να αποφύγουμε τη στάση πληρωμών και την επιτροπεία του Δήμου, δηλαδή ενός δικού μας μνημονίου».

-Η απλή αναλογική πώς αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και ποιοι είναι οι άξονες συνεργασίας που θα έχετε ως παράταξη;

«Εφόσον εκλεγώ Δήμαρχος, θα καλέσω τους συνυποψήφιους μου, να συμφωνήσουμε το πλαίσιο της πολιτικής μας την επομένη τετραετία. Η κλήση θα είναι προς όλους και δημόσια. Με όσους βρω σημεία σύγκλησης θα προχωρήσω και θα σχηματίσω πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα επιχειρήσω να δημιουργήσω όρους συναίνεσης λειτουργώντας άτυπα ένα συμβούλιο των επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών, συμπολιτευόμενων και αντιπολιτευόμενων, ώστε οι αποφάσεις που θα λαμβάνει το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι με μεγάλη πλειοψηφία. Παράλληλα, θα θεσπίσουμε και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου ως FORUM Διαλόγου για την πόλη ώστε και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να επηρεάζουν την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής και να μην αναλίσκεται η παρουσία τους μόνο σε συνεδριάσεις που καλούνται να ψηφίζουν επί δεκάδων θεμάτων με συνοπτικές διαδικασίες. Σε μια τέτοια λειτουργία είμαι πρόθυμος να συμμετάσχω και αν χάσω τις εκλογές . Σε κάθε περίπτωση ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΩ, την ομαλή λειτουργία του Δήμου».

-Θέλουμε να μας πείτε 5 άμεσες παρεμβάσεις που χρειάζεται η Δραπετσώνα και 5 άμεσες που χρειάζεται το Κερατσίνι

«Όλα τα προβλήματα είναι άμεσα, και όλα είναι και μακροπρόθεσμα. Εφόσον εκλεγώ Δήμαρχος οι άμεσες προτεραιότητες μου θα είναι οι εξής:

- Συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου, με κατηγοριοποίηση δαπανών και επιλογή διαγωνιστικών διαδικασιών, για τις δαπάνες και αν είναι δυνατόν μηδενισμό των απευθείας αναθέσεων.

- Εφαρμογή logistic στις αποθήκες του Δήμου, για την ακριβή καταγραφή των διαθέσιμων υλικών

- Γρήγορη δημιουργία μελετών, για την προώθηση των μεγάλων παρεμβάσεών μας εντός του οικιστικού ιστού αλλά και στο παραλιακό μέτωπο της πόλης

- Αντιμετώπιση δραστική των προβλημάτων οδοποιίας στην οδό Μυστρά καθώς και στη Δραπετσώνα, η οποία σε πολλά σημεία δείχνει την αίσθηση της εγκατάλειψης.

- Στη Δραπετσώνα ιδίως στις εργατικές πολυκατοικίες αλλά και στους δημόσιους χώρους το πράσινο είναι σε κατάσταση εγκατάλειψης, άρα επείγει η μελέτη των κατάλληλων λύσεων σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

- Σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ θα επιδιώξουμε την προώθηση μίας σταδιακής αναδάσωσης του όρους Αιγάλεω.

- Μελέτη και επίλυση του θέματος που έχει δημιουργηθεί από την δενδροφύτευση ακατάλληλων για αστική χρήση δένδρων στην οδό Θυμάτων Κατοχής.

- Συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο ώστε να ετοιμαστούμε για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του έτους 2019, να γίνουν σε μία διαφορετική ατμόσφαιρα για την πόλη».

KAMAS1

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ