Εφημερίδα Κοινωνική

Παναγιώτης Ρέππας – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: Ας μιλήσουμε για το μέλλον…

Παναγιώτης Ρέππας – Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΙΚΗΤΗΣ του Γιάννη Μώραλη: Ας μιλήσουμε για το μέλλον…
22 Απριλίου 2019

Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στα γραφεία της Cosco στον Πειραιά πριν λίγες μέρες, πολλά ειπώθηκαν και πολλά γράφτηκαν. To δίλημμα που τίθεται είναι απλό: Τελικά θέλουμε επενδύσεις; Ή προτιμούμε την περιθωριοποίηση και τη μιζέρια μας;

Είναι αναμφισβήτητο ότι η επένδυση της Cosco Shipping στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας. Μια συνεργασία που έχει επιφέρει σημαντικά επιχειρηματικά κίνητρα, έχει αυξήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο εγχώριων όσο και ξένων εταιρειών, έχει δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και έχει σε κάθε περίπτωση συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Γι’ αυτό και η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην ακμάζουσα πορεία της. Με σεβασμό πάντα στη διαφύλαξη του χτες αλλά και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, οφείλουμε να βρούμε τη χρυσή τομή προκειμένου να δρομολογούνται και να υλοποιούνται σημαντικά επενδυτικά πλάνα που θα βάλουν σε τροχιά ανάπτυξης την χώρα μας.

Αν θέλουμε ο Πειραιάς να αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά σε ολόκληρο το κόσμο, θα πρέπει να σταματήσουμε όσα βάζουν τροχοπέδη στην εξέλιξη και πρόοδό του. Με λογική, με σύνεση αλλά πάντα με γνώμονα οι επόμενες γενιές να ζήσουν καλύτερα.

Θα πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους σε αυτή τη χώρα ότι αν θέλουμε ξένες επενδύσεις, θα πρέπει να τις διευκολύνουμε. Όχι δίνοντας «γη και ύδωρ» αλλά περιορίζοντας τα εμπόδια και βάζοντας ξεκάθαρους κανόνες που δεν θα αλλάζουν ξαφνικά στην πορεία.

Με το να παραμένουμε βυθισμένοι στην εσωστρέφεια και κολλημένοι στη γραφειοκρατία, τίποτα θετικό δεν πρόκειται να προκύψει για την κοινωνία και την οικονομία. Αν θέλουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη χρειαζόμαστε επενδύσεις. Αλλιώς, ας αποφασίσουμε ότι τελικά δεν θέλουμε επενδύσεις και ας συμβιβαστούμε με τη (μετα!)μνημονιακή μιζέρια μας.

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ