Εφημερίδα Κοινωνική

Όσα «είδε» στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Γιώργος Πατούλης

Όσα «είδε» στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Γιώργος Πατούλης
09 Απριλίου 2019

Το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα νοσοκομεία της Αττικής το οποίο δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Κατά την επίσκεψη του συνοδευόταν από εκπροσώπους τοπικών φορέων, συλλόγων εργαζομένων, υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους. Μαζί του ήταν και ο μακροβιότερος βουλευτής της ΝΔ και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης.

Όπως διαπίστωσε το νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς τις κατάλληλες υποδομές και το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του από τους εργαζόμενους, στο νοσοκομείο καταγράφονται 80 κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού. Αντίστοιχα το νοσηλευτικό προσωπικό σε σχέση με άλλα νοσοκομεία είναι λιγότερο κατά 20% καθώς δεν έχουν αναπληρωθεί κενές θέσεις που δημιουργήθηκαν λόγω συνταξιοδοτήσεως. Όπως επισημάνθηκε το νοσοκομείο δέχεται πάνω από 1600 ασθενείς στην εφημερία του, ποσοστό το οποίο θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μικρότερο στην περίπτωση που λειτουργούσαν και ήταν σε επάρκεια οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν και στο θέμα της μη ένταξης του νοσηλευτικού προσωπικού στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ σημείωσαν ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η έγκριση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής ύψους 3 εκατ. Ευρώ. Σύμφωνα και με τη σχετική μελέτη που έχει καταρτιστεί και υποβληθεί τα χρήματα προορίζονται για την ανακαίνιση του πρώτου ορόφου του νοσοκομείου.

KRATIKO_PATOULIS

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ