Εφημερίδα Κοινωνική

ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ το γένος ΚΑΨΟΚΟΛΗ – Οικονομολόγος – Διεθνολόγος ΜΒΑ (MSc) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών: «Θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στην αναγέννηση του Πειραιά σε Πόλη – Πρότυπο»

ΜΑΡΙΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ το γένος ΚΑΨΟΚΟΛΗ – Οικονομολόγος – Διεθνολόγος ΜΒΑ (MSc) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών: «Θα συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στην αναγέννηση του Πειραιά σε Πόλη – Πρότυπο»
16 Απριλίου 2019

Η Μαρία Λογοθέτη γεννήθηκε το 1970 στον Πειραιά, τον οποίο και δεν εγκατέλειψε έως σήμερα. Έλκει την καταγωγή της από την Κίμωλο και την Μάνη. Γονείς της είναι ο Σοφοκλής Λογοθέτης και η Μεταξία Καψοκόλη, κόρη του Ιερέως Δικαίου Καψοκόλη, που αναγράφεται στο βιβλίο Εκτελεσθέντες και Μαρτυρήσαντες κληρικοί “Πιστοί άχρι Θανάτου”.

Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Δίντση (Ναυτικός στο επάγγελμα) με καταγωγή από την Νάουσα Ημαθίας και έχουν μια κόρη 8 ετών.

Απόφοιτη της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Πανεπιστημίου Πειραιά MBA – (MSc in TQM International – ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Πιστή στο ιδεώδες της συνεχούς επιμόρφωσης και εξέλιξης, είναι διπλωματούχος Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και Προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Επιστημονικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Από το 1990 εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης (τέως Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) στους τομείς Εκτέλεσης Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), Αξιολόγησης και Ελέγχου Ιδιωτικών Επενδύσεων, ενώ από σύστασής τους είναι εγγεγραμμένη στα Εθνικά Μητρώα Αξιολογητών και Ελεγκτών.

Κατά τη διάρκεια της μακράς επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, διετέλεσε εισηγήτρια θεμάτων που άπτονται των θέσεων της Ελλάδος στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας & Ανάπτυξης). Εργάστηκε ως συντονίστρια του Αναπτυξιακού Νόμου 3908/2011 σε πανελλαδικό επίπεδο, ως υπεύθυνη υποστήριξης και κατάρτισης Τεχνικών Δελτίων Ένταξης Έργων και Υποέργων, αλλά και ως επικεφαλής παρακολούθησης όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την ένταξη επενδύσεων στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητας» του Ε Π Α Ν. Ως εισηγήτρια, πραγματοποίησε σεμινάρια εκπαίδευσης όλων των περιφερειών της Χώρας στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ).

Το χρονικό διάστημα 2004 – 2006 διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια.

Ας συμπορευθούμε  

Η ίδια, αναφέρει: «Ο Πειραιάς, σε όλη τη ζωή μου, είναι το λιμάνι μου. Ταλαιπωρημένο, αδικημένο, αλλά όμορφο. Με πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες. Η πολυετής ενασχόλησή μου με την εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων και την επίλυση προβλημάτων, έχουν ενισχύσει την πεποίθησή μου ότι όπου συναντάς το τρίπτυχο ειλικρίνεια – τεχνογνωσία – διάθεση για δράση, εκεί συναντάς και τις λύσεις.

Από την απλή καθημερινότητα (καθαριότητα, χώροι στάθμευσης για το μετρό), την κοινωνική πολιτική (ανεργία, ποιότητα ζωής συνταξιούχων), έως την τουριστική ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στη ναυτιλία, ο Δήμος Πειραιά καλείται να είναι πρότυπο.

Η βαθιά πίστη μου στη δυναμική των Πειραιωτών, με ωθεί να συμμετάσχω ενεργά. Να συμβάλλω με όλες τις δυνάμεις μου στην αναγέννηση του Πειραιά σε Πόλη – Πρότυπο».

logotheth


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ