Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Πλατεία Θεόδωρου Αγγελόπουλου, η πλατεία στο «Σινέ Παράδεισος»

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Πλατεία Θεόδωρου Αγγελόπουλου, η πλατεία στο «Σινέ Παράδεισος»
03 Απριλίου 2019
Με μια εκδήλωση πλημμυρισμένη από συγκίνηση, φώτα, εικόνες, μουσικές των ταινιών του, πολύ κόσμο του καλλιτεχνικού στερεώματος, πολιτικούς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, καθώς και την οικογένεια του μεγάλου δημιουργού πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της πλατείας του «Σινέ Παράδεισος» σε πλατεία Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η αποκάλυψη του ονόματος έγινε εν μέσω χειροκροτημάτων από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη, την σύζυγό του Φοίβη και την κόρη του Άννα, υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορυδαλλού, μετά από πρόταση της Κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης.
Έναν  μεγάλο κινηματογραφικό δημιουργό, στενά δεμένο στην συνείδησή μας με την πόλη μας η οποία θρέφεται πολιτιστικά από τον Κινηματογράφο, χαρακτήρισε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέροντας ότι o σπουδαίος σκηνοθέτης εγκαινίασε μαζί με τον Τζουζέπε Τορνατόρε τον αγαπημένο Δημοτικό Κινηματογράφο του Κορυδαλλού, που έκανε ξανά μόδα τον κινηματογράφο στις γειτονιές.
56168007_2190095301069349_3518650681642713088_o
«Η ονομασία της πλατείας «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» είναι μόνον η αφορμή για να αποτίσουμε όχι κάποιου είδους «θεωρητική τιμή» στο όνομά του μεγάλου μας σκηνοθέτη. Δεν το χρειάζεται άλλωστε. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος είναι ένας δημιουργός του οποίου η φήμη και το ταλέντο ξεπερνούν όχι μόνο τα όρια της χώρας μας αλλά και τα όρια της γενιάς μας». Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης την πρωτοβουλία να προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο να ονομαστεί και η θερινή αίθουσα του Σινέ Παράδεισος, η αγαπημένη ταράτσα, σε αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».
Επίσης, ανταποκρίθηκε στις προτάσεις της Κινηματογραφικής Λέσχης για την διοργάνωση ημερίδας το φθινόπωρο με την συμμετοχή εκπαιδευτικών με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές το έργο του Θ. Αγγελόπουλου, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού θα λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις, ηθικά, οικονομικά, πολιτικά, ώστε να δημιουργηθεί μια επιτροπή προσωπικοτήτων εγνωσμένου κύρους, που θα αναζητήσει πόρους για την ψηφιοποίηση όλων του των ταινιών για να παραμείνουν στην διάθεση των επερχόμενων θεατών και κινηματογραφιστών, τόσο προς μελέτη, όσο και προς αισθητική απόλαυση.
Ακολούθησε στην χειμερινή αίθουσα, η προβολή των ταινιών μικρού μήκους του Χάρη Παπαδόπουλου: «Η Φλώρινα» του Θ. Αγγελόπουλου και του Αλέξανδρου Λαμπρίδη «Ο Θ.  Αγγελόπουλος στο τέλος της Αιωνιότητας» και συζήτηση με την συμμετοχή της Εύας Κοταμανίδου, του Πέτρου Μάρκαρη, του Γιάννη Ζουμπουλάκη και του Στάθη Βαλούκου, με την επιμέλειεα του Γιάννη Σολδάτου.
Τέλος, στις αρχές Μαΐου ο θερινός Σινέ Παράδεισος θ’ ανοίξει τις πύλες του με ρετροσπεκτίβα- αφιέρωμα στο έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου με την παρουσία κριτικών κινηματογράφου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτίνες Νίνα Κασιμάτη και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ο βουλευτής Τάσος Νεράντζης, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, ο πρώην Υφυπουργός και πανεπιστημιακός Θεοδόσης Πελεγρίνης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ειρήνη Μεταξά και Γιάννης Μοίρας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσικάρης, ο πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, πλήθος καλλιτεχνών και συνεργατών του Θόδωρου Αγγελόπουλου και πολύς κόσμος.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ