Εφημερίδα Κοινωνική

Ημερίδα στη Ράλλειο με θέμα: «Δύο Γονείς για την Ανατροφή του Παιδιού»

Ημερίδα στη Ράλλειο με θέμα: «Δύο Γονείς για την Ανατροφή του Παιδιού»
09 Απριλίου 2019

Μια εξαιρετική ημερίδα έλαβε χώρα, στις 27 Μαρτίου 2019, στη Ράλλειο, στο Πειραιά, με θέμα «Δύο Γονείς για την Ανατροφή του Παιδιού». Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν και συζήτησαν με τον κόσμο, ειδικοί στον χώρο της συμβουλευτικής, της παιδοψυχολογίας και της ψυχολογίας για σημαντικά θέματα που αφορούν τόσο τους εν δυνάμει γονείς, όσο και γονείς με παιδιά και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την καθημερινότητα των γονιών, των παιδιών αλλά και των δασκάλων.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε: η σημασία της συνεργασίας των γονέων για το παιδί, προβλήματα στην οικογένεια και επιπτώσεις στο σχολείο, έμφαση δόθηκε στην πρωτογενή πρόληψη, συζητήθηκε πότε αποδίδει η συνεργασία οικογένειας – σχολείου, εξετάστηκαν σύγχρονες δυσκολίες στην κοινή ανατροφή, παρουσιάστηκαν τρόποι για να αποφεύγονται κρίσεις στην οικογένεια, καθώς και παράγοντες που επηρεάζουν την συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Επίσης, παρουσιάστηκαν –για πρώτη φορά- τα επίσημα στοιχεία από την ΓΑΔΑ σχετικά με τις παραβιάσεις Δικαστικών αποφάσεων επικοινωνίας, της τελευταίας πενταετίας. Στα πλαίσια αυτά, αποδόθηκαν ερμηνείες για την εκρηκτική αύξηση (από 2400 παραβιάσεις το 2013 αύξηση σε 4576 παραβιάσεις το 2018). Τέλος παρουσιάστηκε μια συγκριτική μελέτη του Ελληνικού με το Σκανδιναβικό Κοινωνικό -Προνοιακό μοντέλο προστασίας του παιδιού, που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ΓΟΝ.ΙΣ.

GONIS

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι: Νατάσα Βλουτόγλου (Επιστημονική υπεύθυνη, κλινική ψυχολόγος), Γιώργος Ζώρζος (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων), Μυρτώ Αραβανή (Κοινωνική λειτουργός), Δήμητρα Κούρου (Ψυχολόγος), Κυριακή Κούβαρη (Εκπαιδευτικός – Ψυχοπαιδαγωγός), Νίκος Αράπης (Πρόεδρος ΓΟΝ.ΙΣ.), Δημήτρης Καλαποθαράκος (Μέλος Δ.Σ. ΓΟΝ.ΙΣ.), Μαίρη Γεωργιάδου (Εκπαιδευτικός, Συντονίστρια Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ.) και Τίνα Γιάκα (Ψυχολόγος). Επεμβάσεις και συντονισμό έκανε ο Γιώργος Σαραντάκος (Δημοσιογράφος), μαζί με τον Δρ. Πέτρο Βιολάκη (Πολιτικός Επιστήμονας).

Την εκδήλωση τίμησε πολυάριθμος κόσμος, μεταξύ των οποίων διακρίναμε: κα Σοφία Βούλτεψη, Βουλευτής της Ν.Δ., ο κος Ιωάννης Αλιφραγκής, Αντιπρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Ραλλείου, η κα Βέρα Σαραντάκου, υποψήφια Δημ. Σύμβουλο με τον Συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» και η κα Κυριακή Μπουρδάκου, υποψήφια Δημ. Σύμβουλο με τον Συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπου».

Το σωματείο για τη «Γονεϊκή Ισότητα για το παιδί» Πειραιά (ΓΟΝ.ΙΣ.) είναι μη-κερδοσκοπικός, πρωτοβάθμιος και πιστοποιημένος από το κράτος, φορέας (ΥΑ Δ23/9208/608 υπ. Εργ. Φ.Ε.Κ. 494 /1-4-15 τ. 2ο), ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006 με σκοπό τη προώθηση και τη βελτίωση των συνθηκών ανατροφής των παιδιών και με τους δύο γονείς, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση. Στα πλαίσια αυτά ο ΓΟΝ.ΙΣ. οργανώνει επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και παράλληλα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για την ενίσχυση της Γονεϊκής ιδιότητος και των δύο γονέων στα μέλη του και όχι μόνο, μέσα από: Κέντρο στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων, Σχολές Γονέων, Βιωματικό Σεμινάριο «Διαζύγιο και παιδί», Ημερίδες, Έρευνες, Υποστηρικτικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, Ομάδες διαχείρισης συναισθημάτων και κρίσεων, Πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα 50 ωρών, Δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά, Κάθε Πέμπτη ανοιχτή ομάδα συνάντησης και Αιμοδοσία (περισσότερες πληροφορίες www.gonis.org.gr) .


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ