Εφημερίδα Κοινωνική

Ημερίδα – Συζήτηση στο ΣΒΑΠ: Η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας

 Breaking News

Ημερίδα – Συζήτηση στο ΣΒΑΠ: Η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας
02 Απριλίου 2019

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), στο πλαίσιο του «2019 EUINDUSTRYDAYS», διοργάνωσαν ημερίδα – συζήτηση με αντικείμενο την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου για τη μελλοντική πορεία της βιομηχανίας στην Ελλάδα και την εξαγωγή μέτρων βιομηχανικής πολιτικής.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στ. Πιτσιόρλας ο οποίος μίλησε για τη νέα βιομηχανική πολιτική στη χώρα μας. Παρέμβαση με θέμα το Ευρωπαϊκό πλαίσιο βιομηχανικής πολιτικής απεύθυνε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Γ. Μαρκοπουλιώτης. Μαζί τους συζήτησαν οι: κ. Μαθιός – Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, κ. Α. Σαββάκης – Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, κ. Βασίλης Κορκίδης – Πρόεδρος ΕΒΕΠ, κ. Κλ. Μπάρλος – Πρόεδρος ΕΒΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, κ. Σ. Αναστασόπουλος – Πρόεδρος Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδος, κα. Άννυ Ποδηματά – Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων «Ελληνική Παραγωγή».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Τρίτη 19 Μαρτίου στο ΕΒΕΠ αίθουσα «Γιώργου Κασιμάτη» (Πλατεία Οδησσού), παρουσία πολλών ενδιαφερομένων, που μεταξύ άλλων διακρίναμε: την βουλευτή κα. Εύα Καρακώστα, τον Περιφερειάρχη Πειραιά κ., Γιώργο Γαβρίλη, τον πρώην βουλευτή κ. Δημήτρη Καρύδη, καθώς και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και επιχειρηματίες.

Ο Πρόεδρος και ο Αντιπροέδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ.κ. Β. Κορκίδης και Δ.Μαθιός τόνισαν ότι, έχουμε την ανάγκη στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας, με εξωστρέφεια και μόνιμες επενδυτικές πρωτοβουλίες, ώστε η Ελλάδα να παρακολουθήσει τις ευρωπαϊκές επιδιώξεις αύξησης της συμμετοχής της βιομηχανίας στο 12-15% κοντά δηλαδή στον μ.ο. του Α.Ε.Π. της Ε.Ε. Η επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν. Η ανάπτυξη θα πρέπει πλέον να τροφοδοτηθεί από τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Και θα πρέπει να στηριχθεί σε νέους κλάδους και δραστηριότητες, με εξωστρεφή, καινοτόμο προσανατολισμό και υψηλότερη προστιθέμενη αξία.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ