Εφημερίδα Κοινωνική

Οικογένεια Αθλοσωστών Σάρωσε στο Βαλκανικό Βετεράνων Στίβου

Οικογένεια Αθλοσωστών Σάρωσε στο Βαλκανικό Βετεράνων Στίβου
10 Απριλίου 2019

Η οικογένεια Αβραμίδη κατέκτησε 8 Βαλκανικά μετάλλια και 1 πανελλήνιο ρεκόρ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Κλειστού Στίβου.

Η οικογένεια συνεισέφερε στην Εθνική Ελλάδας βαθμούς. Ο Παντελής Αβραμίδης (78 ετών), έχει τρέξει 4 μαραθωνίους. «Δρομικά αγωνίσματα υπάρχουν και στην αθλητική ναυαγοσωστική. Ευελπιστούσα να αγωνιστώ στο Πανελλήνιο και στο Παγκόσμιο. Το 4ο Πανελλήνιο Ναυαγοσωστικής ανεστάλη ενώ η συμμετοχή Ελλήνων αθλοσωστών σε διεθνείς διοργανώσεις αποτελεί όνειρο. Πρότεινα στην οικογένεια να δοκιμαστούμε στον στίβο», είπε. Τον χορό των διακρίσεων άνοιξε η Ιωσηφίνα Αβραμίδου (71 ετών). Στα 60μ δρόμου, κατέκτησε το αργυρό πίσω από την Βουλγάρα. Στα 200μ τερμάτισε 2η πίσω από την Τουρκάλα. Ο Παντελής, συμμετείχε σε 3 αγωνίσματα ανεβαίνοντας ισάριθμες φορές στο βάθρο. Έπειτα από αγωνιώδη κούρσα στα 1.500μ, τερμάτισε 2ος πίσω από ένα Σέρβο αθλητή που έχει αγωνιστεί σε ολυμπιακούς αγώνες. Το τέμπο της κούρσας τον ανάγκασε να κάνει Πανελλήνιο ρεκόρ στην ηλικία του. Την επόμενη ημέρα, με σημάδια κόπωσης και αφυδάτωσης, βγήκε 3ος στα 3.000μ και 2ος στα 800μ. Η Ελευθερία Αβραμίδου, τερμάτισε 3η στα 800μ, 1.500μ, 3.000μ πίσω από Τουρκάλες αθλήτριες. Ο Στάθης Αβραμίδης, δεν απέσπασε διάκριση.

Η οικογένεια είναι γνωστή από την αθλητική ναυαγοσωστική. Οι γονείς είναι οι δύο γηραιότεροι αθλοσώστες στην Ελλάδα. Τα αδέλφια έβαλαν τα θεμέλια για την οικοδόμηση του αθλήματος. Το άθλημα ανεστάλη στις 25/7/2018. «Είναι υπερηφάνεια να εκπροσωπώ την Ελλάδα. Ελπίζω την ίδια χαρά να ζήσουν οι αθλοσώστες που αναδείχτηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματά μας κάποια μέρα», είπε η Ελευθερία. «Παραφράζοντας την αλληγορία του Σπηλαίου του Πλάτωνα, όσοι ευλογήθηκαν να ζήσουν την ομορφιά διεθνών αγώνων, αισθάνονται χρέος να βοηθήσουν τους σύγχρονούς τους να την ζήσουν κι αυτοί. Αισθάνομαι υπερηφάνεια για τις επιτυχίες μας και θλίψη που απέτυχα να βγάλω εθνική ομάδα αθλητικής ναυαγοσωστικής. Τη χαρά συμμετοχής Ελλήνων σε αγώνες εξωτερικού, θα νιώσω με το ΤΕΦΑΑ Αθηνών στην Βρετανία, για 1η φορά στην ιστορία του πανεπιστημιακού αθλητισμού», δήλωσε ο Στάθης.

Ο Παντελής πρόσθεσε: «Εκεί που ήμουν τελειωμένος από καρκίνο, ανακάλυψα την μαγική συνταγή. Αντικατέστησα καναπέ και τηλεκοντρόλ με μαγιό και αθλητικά παπούτσια. Έτσι κατέκτησα την ανώτερη διάκριση: Κέρδισα χρόνια ζωής!» Η Ιωσηφίνα είπε: «Τον Ιούλιο κάποιοι επέμεναν ότι ο αθλητισμός πρέπει να σταματάει στην ηλικία των 40 ετών! Νομίζω πως έχουν άδικο!»

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ