Εφημερίδα Κοινωνική

Υφυπ. Εργασίας: Τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Υφυπ. Εργασίας: Τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα
01 Απριλίου 2019

«Η αγορά προσπαθεί, με πολύ καλά αποτελέσματα, να ενσωματώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού. Mέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν προβλήματα, ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού δείχνει να συμβάλει στην αλλαγή της ποιότητας της εργασίας» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» 105,5.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συνεχίζουν να προωθούν τους ελέγχους, «για να μην παρουσιαστούν προβλήματα μη εφαρμογής τόσο της αύξησης του κατώτατου, όσο και της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού».

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Μπάρκα, τόσο η μείωση της ανεργίας, όσο και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, «πάνε από το καλό στο καλύτερο». «Τον Φεβρουάριο, δημιουργήθηκαν 28.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ήταν σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι η απάντηση σε αυτούς που έλεγαν ότι η αύξηση του κατώτατου θα προκαλέσει προβλήματα στην αγορά εργασίας» υποστήριξε ο κ. Μπάρκας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι η σειρά θετικών οικονομικών και κοινωνικών μέτρων που ψηφίστηκε και προωθείται το επόμενο διάστημα, «είναι αυτή που θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα επικράτηση στις εθνικές εκλογές».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ