Εφημερίδα Κοινωνική

Η πρώτη και η τρίτη ηλικία… μια αγκαλιά

Η πρώτη και η τρίτη ηλικία… μια αγκαλιά
15 Απριλίου 2019

Την περασμένη Πέμπτη 11 Απριλίου το 28ο Δημοτικό σχολείο Πειραιά με επικεφαλής τον Διευθυντή του κ. Αλέξανδρο Νανόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Β1 ΚΑΠΗ του Δήμου Πειραιά (στο άγαλμα της μητέρας). Εκεί τα παιδιά της Β’ τάξης του 28ου Δημ. σχολείου χόρεψαν και τραγούδησαν με μαντολίνο και κιθάρα για τα «νιάτα» της Τρίτης ηλικίας του ΚΑΠΗ της Β’ Κοινότητας.

Η δράση αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος μελέτης περιβάλλοντος, στο κεφάλαιο «Γνωριμία με την γειτονιά μου» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Τρίτης Ηλικίας.

Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους δασκάλους του τμήματος κ. Ευάγγελο Καραϊσκάκη και κα Άννα Οικονόμου.

Μάλιστα, οι μαθητές συνεργαζόμενοι με την καθηγήτρια εικαστικών του σχολείου κα. Στέλλας Τσιστράκη, είχαν δημιουργήσει έναν υπέροχο εικαστικό πίνακα ζωγραφικής και τον δώρισαν στους «μεγάλους» φίλους τους, για να δείξουν έτσι την αγάπη τους.

Κιθάρα έπαιξε ο δάσκαλος κ. Βαγγέλης Καραϊσκάκης και μαζί τους ήταν η κα. Ματούλα Φιοράτου, που συνόδευε τους μαθητές με το μαντολίνο της, την οποία όλοι ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή της.

Τα χαμόγελα στο Β1 ΚΑΠΗ ήταν πολλά καθώς τα παιδιά έδωσαν «ζωντάνια» και χαρά σε όλους!

Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι ο κ. Νανόπουλος είναι υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος στη Β’ Κοινότητα με τον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΝΙΚΗΤΗΣ» του Γιάννη Μώραλη.

NANOPOUL;OS_KAPH

 

 

 

 

 

NANOPOULOS1

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ