Εφημερίδα Κοινωνική

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Η Αργώ» στον Πειραιά

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Η Αργώ» στον Πειραιά
03 Απριλίου 2019

Στο πλευρό των παιδιών και των γονέων του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία ή/και Αυτισμό «Η Αργώ» στον Πειραιά, βρέθηκαν την Τρίτη, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

“Ο σεβασμός της διαφορετικότητας αποτελεί υποχρέωση και αποστολή”

«Τα άτομα με Νοητική Αναπηρία με Αυτισμό ή και με Αυτισμό έχουν κάθε δικαίωμα σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις» υπογράμμισε η Ρένα Δούρου. «Σε όλες τις μορφές έκφρασης μιας κοινωνίας που κρίνεται από τον τρόπο που εντάσσει ή αποκλείει αυτά τα άτομα. Άτομα που είναι ο δείκτης της ανθρωπιάς και της αποδοχής» σημείωσε χαρακτηριστικά. «Είναι το μέτρο αποδοχής του διαφορετικού. Ενός διαφορετικού που η διασφάλισή του, αποτελεί, για την Περιφέρεια Αττικής, υποχρέωση και αποστολή. Μια υποχρέωση και μια αποστολή την οποία επιτελούμε, αιρετοί και υπηρεσιακοί, με συνέπεια, εδώ και 4.5 χρόνια. Γιατί όλοι είμαστε ίσοι και διαφορετικοί. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία, στην κοινωνικοποίηση, στην ένταξη. Στην αξιοπρέπεια» ανέφερε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη λειτουργία του ΚΔΗΦ «Η Αργώ», μέσω του ΠΕΠ Αττικής, με προϋπολογισμό ύψους 660.000 ευρώ για 3 έτη, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 3 έτη (συνολικά 1,3 εκατομμύρια ευρώ).

Την Περιφερειάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Πάρκων και Αλσών, Βασιλική Λάσκαρη και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Μοίρας και Γιώργος Αλεβιζόπουλος.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ