Εφημερίδα Κοινωνική

Η εξέλιξη του λιμανιού του Πειραιά δείχνει τον δρόμο!

 Breaking News

Η εξέλιξη του λιμανιού του Πειραιά δείχνει τον δρόμο!
19 Απριλίου 2019

«Βασικό πυλώνα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» χαρακτήρισε ο αν. υπουργός Βιομηχανίας τις εμπορευματικές μεταφορές κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην Εφημερίδα Ναυτεμπορική. Ο Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε ότι «Η εξέλιξη του λιμανιού του Πειραιά και τα συνεχή ρεκόρ στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων αναδεικνύουν ακριβώς τον ρόλο που μπορεί να έχει η χώρα μας αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα».
Τόνισε δε ότι «ο Πειραιάς είναι πια μια μεγάλη πύλη εμπορευμάτων προς την Κεντρική Ευρώπη, ενώ το επενδυτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει νέα παράθυρα ευκαιρίας και για τη Βόρεια Ελλάδα».

«Μέσα στα χρόνια της κρίσης πραγματικά η χώρα μας έχασε πολύτιμο χρόνο σε τομείς που οι ανταγωνιστές μας έκαναν βήματα προόδου» υπογράμμισε ο αν.υπ.Βιομηχανίας, επισημαίνοντας ότι «Οι εμπορευματικές μεταφορές είναι βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης. Η ολοκλήρωση όλων εκείνων των υποδομών που θα υποστηρίξουν αυτή τη δραστηριότητα αποτελεί προτεραιότητα».

Σχετικά με την ανάπτυξη των δικτύων μεταφορών ο Στέργιος Πιτσιόρλας τόνισε ότι «ο εκσυγχρονισμός του βασικού σιδηροδρομικού άξονα και η ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τις γειτονικές χώρες στο πλαίσιο των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών, το πρόγραμμα αξιοποίησης των λιμανιών και η ανάπτυξη μεγάλων και μεσαίων κέντρων logistics κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ