Εφημερίδα Κοινωνική

Γεωργία Γεννιά – Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε εστία πολιτισμού, εκπαίδευσης και γνώσης»

Γεωργία Γεννιά – Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Πειραιάς μετατρέπεται σε εστία πολιτισμού, εκπαίδευσης και γνώσης»
04 Απριλίου 2019

«Στο άνυδρο πολιτιστικό τοπίο που επικάθησε η κρίση, ο Πειραιάς αντιστέκεται και δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Δείχνει στην Αθήνα ότι δεν είναι η “περιφέρεια” που προσφέρεται για ξενύχτια τα Σαββατοκύριακα στα “Ελληνάδικα”», ή μόνο για φρέσκο ψάρι στην Πειραϊκή και το Μικρολίμανο Καστέλλας, αλλά ότι εξελίσσεται σε πυρήνα πολιτισμού, με κοινωνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα», είπε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, κα. Γεωργία Γεννιά, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, αμέσως μετά την παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέας κας. Μαρίας Μαλαμίδου «Η έμμηνος ρήση μου – στριμωγμένες αδυναμίες κοινής γυναίκας», την περασμένη Κυριακή, 31 Μαρτίου, στο, κατάμεστο από κόσμο, αίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Φίλωνος 29).

Πρόσθεσε ότι στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης για τον Πειραιά είναι, μεταξύ άλλων, η ενίσχυσή του ως σημαντικό σημείο αναφοράς για τον Πολιτισμό, που θα αφήσει ισχυρό αποτύπωμα και θα τον αναδείξει σε ισχυρή ανθρωποκεντρική πόλη».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το βιβλίο της κα. Μ. Μαλαμίδου, η κα. Γεωργία Γεννιά επισήμανε: «Ο Πειραιάς είναι η πλέον αντιπροσωπευτική πόλη που θα μπορούσε κάποιος συγγραφέας να επιλέξει για να παρουσιάσει το δημιούργημά του. Η συγγραφέας το ταξίδεψε από την Κομοτηνή, γιατί συνδέεται με τον Πειραιά από τα πρώτα χρόνια της όμορφης ζωής του ηλικιακού της άνθους. Αγάπησε την πόλη μας, γιατί εδώ γνώρισε τη μεγάλη φιλία και εδώ γεννήθηκαν τα βιώματα που, μετά από χρόνια, αφού ωρίμασαν και καταστάλαξαν στην ψυχή και στη σκέψη της, τα κατέγραψε σε λευκές σελίδες, στις οποίες έδωσε ζωή».

VIVLIO2

 

 

 

 

 

 

«Η Μαρία Μαλαμίδου δεν θα μπορούσε να μην φέρει το βιβλίο της στον Πειραιά, στην πόλη του έρωτα, στο λιμάνι όπου συναντώνται διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικοί πολιτισμοί, διαφορετικές θρησκείες ιδέες και απόψεις, αλλά με ένα κοινό: Τον τρόπο που βιώνουν το μεγαλείο του έρωτα, της φιλίας και της μητρικής αγάπης!», τόνισε η βουλευτής της Α’ Πειραιά.

Παρουσιάζοντας το βιβλίο, η κα. Γ. Γεννιά, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι δεν είναι καθόλου εύπεπτο που σερβίρεται για να ξεχαστεί ο αναγνώστης από την καθημερινότητα του, αλλά ένα βιβλίο προβληματισμού για τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από το οποίο βιώνουμε τα συναισθήματα του άλλου και αποδεχόμαστε τα δικά μας, για να κάνουμε μια νέα αρχή στη ζωή μας.

VIVLIO3

 

 

 

 

 

 

Συμπαρουσιαστής του βιβλίου ήταν ο ψυχίατρος – σεξολόγος, καθηγητής Ψυχιατρικής, κ. Θάνος Ασκητής (πρώην βουλευτής). Επίσης, για λογαριασμό των εκδόσεων ΚΟΜΝΗΝΟΣ μίλησε ο εκδότης, κ. Νίκος Παπανικολάου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κα. Κέλλυ Κοντογεώργη.

Στην εκδήλωση αυτή έδωσε το «παρών» και η εφημερίδα μας, ενώ διακρίναμε επίσης, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γιώργο Σταματογιάννη, τον Δημοσιογράφο κ.Ιορδάνη Χασαπόπουλο, κ.α.

VIVLIO1

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ