Εφημερίδα Κοινωνική

Εξελέγη δήμαρχος για να εκδικηθεί το πρώην αφεντικό της

Εξελέγη δήμαρχος για να εκδικηθεί το πρώην αφεντικό της
03 Απριλίου 2019

Το αίμα της πίσω πήρε μια δημοτική υπάλληλος στην επαρχία Μπιλετζίκ της βορειοδυτικής Τουρκίας, που είχε εξωθηθεί σε παραίτηση από τον πρώην δήμαρχο του προαστίου Παζάργερι. Κατέβηκε ως ανεξάρτητη υποψήφια και κατάφερε να εκλεγεί παίρνοντας  έτσι εκδίκηση από το πρώην αφεντικό της, όπως αναφέρει η Hurriyet. «Το έκανα για να δώσω ένα παράδειγμα και να δείξω στις γυναίκες μας τι μπορούμε να πετύχουμε όταν δείχνουμε χαρακτήρα», δήλωσε η νέα δήμαρχος Ζεκιγέ Τεκίν.

Η ταχεία ανέλιξη της γραμματέως σε ανώτερες θέσεις είχε δυσαρεστήσει, όπως λέει, τον απερχόμενο δήμαρχο Μουτζαφέρ Γιαλτσίν, ο οποίος τη μετακίνησε σε άλλη θέση, ωθώντας την ουσιαστικά σε παραίτηση.

Αρχικά θέλησε να κατέβει υποψήφια με το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά το AKP προτίμησε τον Γιαλτσίν, που είχε διατελέσει δήμαρχος επί δύο θητείες.

Τότε η Τεκίν αποφάσισε να κατέβει ως ανεξάρτητη και με μια ζωηρή προεκλογική εκστρατεία και χάρις στις ψήφους κυρίως γυναικών, που αποκαλεί «αδελφές της» εξελέγη δήμαρχος με διαφορά 26 ποσοστιαίων μονάδων από το πρώην αφεντικό της, μία από τις ελάχιστες γυναίκες δημάρχους που εξελέγησαν στην Τουρκία στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ