Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – Η «Κοινωνική» κατέγραψε τα έργα της Δημοτικής Αρχής Πειραιά

 Breaking News

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΣΤΗ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ – Η «Κοινωνική» κατέγραψε τα έργα της Δημοτικής Αρχής Πειραιά
12 Απριλίου 2019

Ανακατασκευές πλατειών, νέες παιδικές χαρές, αναπλάσεις δρόμων, αναβάθμιση χώρων πρασίνου, αλλά και μεγάλα έργα που θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια, είναι ορισμένες μόνο από τις παρεμβάσεις του Δήμου Πειραιά τα τελευταία 4,5 χρόνια στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Το σημαντικότερο έργο που έχει δρομολογηθεί στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα είναι η αξιοποίηση του στρατοπέδου Παπαδογιωργή, το οποίο μετατρέπεται σε πάρκο κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 4.800.000 ευρώ μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ).

Η «Κοινωνική» κατέγραψε τα έργα της Δημοτικής Αρχής Πειραιά τα οποία σας παρουσιάζει μέσα από εκτενές ρεπορτάζ.

gipedo-kaminia Ανακατασκευάστηκε πλήρως η πλατεία Αγίων Αναργύρων, με δωρεά της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός. Η πλατεία έκτασης 2.200 τ.μ. διαθέτει νέα παιδική χαρά έκτασης 260 τ.μ.

Ανακατασκευάστηκε το Γήπεδο Ποδοσφαίρου Καμινίων, το οποίο περιήλθε εξ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Δήμου μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής. Η ανακατασκευή έγινε με τη συνδρομή της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

armenikiΚατασκευάστηκε νέα παιδική χαρά στη συμβολή των οδών Αδριανού και Αγίου Φιλίππου και πραγματοποιήθηκε πλήρης ανάπλαση στην παιδική χαρά στην πλατεία Νεράιδας. Ανακατασκευάστηκαν παιδικές χαρές στις οδούς Βαλαωρίτου, Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Αχάϊα Κλάους, Λαμπελέτ και Χίου, Πάρκο Παπαδογιωργή, Πάρκο Σμυρλή, Πλατεία Παπανδρέου, Κομοτηνής και Πηλίου, Πάρκο Γεννηματά, Μαχητών, Μαυρογένους.

Αναβαθμίστηκαν χώροι πρασίνου, όπως: Κήπος Κωσταράκου, Πλ. Σμυρλή, Κήπος Αλιπέδου & Λεωφ. Αθηνών, Νησίδα Θηβών (από 25ης Μαρτίου έως Αργυροκάστρου), Κήπος Αργυροκάστρου, Πλ. Δωδεκανήσου, Νησίδα Πειραιώς (μεταξύ των οδών Δωδεκανήσου & Μυκάλης), Κήπος 25ης Μαρτίου & Θηβών, Πάρκο Παπαδογιωργή.

anaplasiΚατασκευάστηκαν νέα πεζοδρόμια περιμετρικά του 14ου Νηπιαγωγείου Πειραιά και αναπλάστηκαν τα πεζοδρόμια στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό «Κυανού Σταυρού Αρμενοπαίδων».

Αναπλάστηκαν πεζοδρόμια περιμετρικά της παιδικής χαράς στο πάρκο Γεννηματά, καθώς και στις οδούς Λαμπελέτ, Νάξου και Λευκωσίας. Υλοποιήθηκαν και συνεχίζονται να υλοποιούνται προγράμματα ασφαλτοστρώσεων στην Δ” Δημοτική Κοινότητα.

kelisto-kaminionΕπισκευάστηκε και λειτούργησε η πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά 16 χρόνια μετά από την κατασκευή της. Χρησιμοποιείται για θεραπευτική κολύμβηση παιδιών με αναπηρία, αλλά και με προγράμματα για τους δημότες. Υλοποιούνται εργασίες ανακατασκευής του κλειστού Καμινίων με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Τοποθετήθηκαν νέες πινακίδες οδών σε δρόμους της Δ” Δημοτικής Κοινότητας. Τοποθετήθηκαν δύο νέα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στην πλατεία Γεννηματά και στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου & Ερμουπόλεως.

Διανεμήθηκαν τρόφιμα σε άπορες οικογένειες μέσω του προγράμματος «Σιτίζουμε και μοιράζουμε χαμόγελα!», σε συνεργασία με την PepsiCo. Κατεδαφίστηκαν εγκαταλελειμμένα και άκρως επικίνδυνα ακίνητα στην περιοχή της Παλαιάς Κοκκινιάς, με εισαγγελική παρουσία και αδειοδότηση.

Διοργανώθηκαν δωρεάν Χριστουγεννιάτικες και Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στην πλατεία Δωδεκανήσου και στο πάρκο Γεννηματά, με την υποστήριξη της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Αξιοποίηση πρώην Στρατοπέδου Παπαδογιώργη ως «Διευρυμένου Κόμβου Υπηρεσιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Ένταξης» (Piraeus Social InclusionHub)
Συνολική Έκταση: 11996,65 τ.μ., εμβαδόν κτιρίων 1953,22τ.μ.

papadogiorgiΤα Καμίνια αποτελούν μια από τις πιο γνωστές εργατικές και λαϊκές συνοικίες του Πειραιά, η οποία εκτείνεται στο πίσω μέρος του καπνεργοστασίου Κεράνη, από την Πειραιώς μέχρι την περιοχή του Ρετσίνα και δυτικά με την Παλαιά Κοκκινιά. Η πυκνή δόμηση, η έλλειψη ελευθέρων χώρων και χώρων πράσινου, οι ελλιπείς υποδομές, το εγκαταλελειμμένο κτιριακό απόθεμα (βιομηχανίες, στρατόπεδο κλπ) δίνουν στη περιοχή χαρακτηριστικά υποβάθμισης και ρύπανσης, με σύγχρονες χωρικές και κοινωνικές παθογένειες, υποβιβάζοντας τη ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Κύριος στόχος του προτεινόμενου Προγράμματος είναι η δημιουργία ενός Πρότυπου, Δυναμικού, Καινοτόμου Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσφοράς, τον «Κόμβο Αλληλεγγύης», για την υποστήριξη και ανακούφιση των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων, στοχεύοντας αρχικά σε μια περιοχή που βιώνει ιδιαίτερα έντονα τον αντίκτυπο της κρίσης, τα Καμίνια και στη συνέχεια στο σύνολο του Δήμου του Πειραιά. Παράλληλα, το πρόγραμμα θα συμβάλλει στην αναζωογόνηση και την αναγέννηση μιας περιοχής με έντονα σημάδια υποβάθμισης με ενδογενή τρόπο, αναβαθμίζοντας και αξιοποιώντας το κτιριακό απόθεμα που βρίσκεται εντός των γεωγραφικών της ορίων και «ανοίγοντας» στους κατοίκους το πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή. Ο «Κόμβος» προτείνεται να εκμεταλλευθεί το πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή, το οποίο διαθέτει επαρκή αριθμό μικρών και μεγαλύτερων κτισμάτων. Προϋπολογισμός 4.800.00€ μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ: Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, όπως και ολόκληρος ο Πειραιάς, αλλάζει, κάτι το οποίο θα είναι απολύτως ορατό τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του στην «Κοινωνική» τόνισε: «Για τη HR_MORALISΔημοτική Αρχή η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς πριν από πέντε χρόνια παρουσιάσαμε τον συνδυασμό μας «Πειραιάς Νικητής» στον πολιτιστικό πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος» στα Καμίνια. Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα είναι μια μεγάλη γεωγραφικά περιοχή του Δήμου Πειραιά και εξ αρχής γνωρίζαμε, ότι πρόκειται για μια περιοχή με αρκετά προβλήματα. Για το λόγο αυτό, ξεκινήσαμε από την πρώτη στιγμή τις παρεμβάσεις μας εδώ. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν υλοποιηθεί σημαντικά έργα, όμως στόχος μας είναι να γίνουν κι άλλες παρεμβάσεις στην επόμενη θητεία μας. Είναι σημαντικό να αναφέρω ότι στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση υπάρχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για μια σειρά έργων τα οποία αφορούν τη συγκεκριμένη Κοινότητα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την περιοχή και τη ζωή των κατοίκων της. Η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, όπως και ολόκληρος ο Πειραιάς, αλλάζει, κάτι το οποίο θα είναι απολύτως ορατό τα αμέσως επόμενα χρόνια και σε αυτό έχουμε συμβάλλει και εμείς, με τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση που έχουμε διασφαλίσει για την πόλη μας».

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ