Εφημερίδα Κοινωνική

ΕΠΟ: Ορίστηκαν τα μπαράζ, προχωράει το προπονητικό της Εθνικής στα Σπάτα

ΕΠΟ: Ορίστηκαν τα μπαράζ, προχωράει το προπονητικό της Εθνικής στα Σπάτα
09 Απριλίου 2019

Εγκρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα από την ΕΠΟ το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων για τη σεζόν 2019-20. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας υπερψήφισε την πρόταση περί αναδιάρθρωσης όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί από τη Δευτέρα (8/4) στη συνάντηση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Είναι πλέον δεδομένο ότι η Superleague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου θα πραγματοποιηθεί με 14 ομάδες κάτι που σημαίνει ότι στο πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα υποβιβαστούν απευθείας οι τρεις τελευταίοι (θέσεις 14-16), ενώ ο 13ος θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League καθώς ο πρώτος (δηλαδή ο Βόλος που ήδη έχει κλειδώσει την πρωτιά) προβιβάζεται απευθείας.

Μάλιστα, όπως αποφασίστηκε τα μπαράζ που θα κρίνουν τη 14η ομάδα της νέας Superleague θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 19 Μαΐου.

Παράλληλα, εγκρίθηκε και η δημιουργία νέας κατηγορίας, της Superleague 2, τη διοργάνωση της οποίας θα έχει η Football League και όχι η Superleague. Η νέα κατηγορία θα αποτελείται από 12 ομάδες, ενώ πλέον η Football League (άλλοτε Β” Εθνική) θα είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία και θα έχει 14 ομάδες. Δηλαδή πλέον στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο θα υπάρχουν 40 Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Προπονητικό κέντρο στα Σπάτα

Παράλληλα, η Εκτελεστική της ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων, εφόσον βεβαίως υπάρξει η σχετική έγκριση και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η συμφωνία φορά έκταση 40-50 στρεμμάτων και η χρήση της ΕΠΟ θα είναι διάρκειας 50 ετών.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24  Αυγούστου 2018. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές  παρεμβάσεις.

Με απόφαση της Ε.Ε. η Super League 2 θα διοργανώνεται από τη Football League, η Α΄ΠΕΟΔ θα ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, ενώ τα πρωτοβάθμια δικαιοδοτικά όργανα θα λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει ως σήμερα.

Οι αγώνες μπαράζ για την συμμετοχή μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 2019-20 (13ος της SL -2ος της FL) θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Μαίου 2019. Η κλήρωση για τον καθορισμό της σιεράς των αγώνων θα γίνει στην ΕΠΟ στις 7 Μαίου 2019.

Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 28 Ιουνίου 2019, στις 10πμ, στην Αθήνα.

Θα δρομολογηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων στην περιοχή, εφόσον η συγκεκριμένη συμφωνία επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η συμφωνία αφορά έκταση 40-50 στρεμμάτων, με δυνατότητα χρήσης εκ μέρους της Ε.Π.Ο. για 50 χρόνια».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ