Εφημερίδα Κοινωνική

Ελένη Αναστασοπούλου – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου με το συνδυασμό του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη: «Με την Κοινωνία Μπροστά – όλοι μαζί συνεχίζουμε»

Ελένη Αναστασοπούλου – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου με το συνδυασμό του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη: «Με την Κοινωνία Μπροστά –  όλοι μαζί συνεχίζουμε»
19 Απριλίου 2019

Αυτοδιοικητικοί Πρωταγωνιστές και το «δικαίωμα στην πόλη μας»

«Ο δημοτικές εκλογές του Μαΐου φαίνεται να διεξάγονται εν μέσω ενός έντονα φορτισμένου πολιτικού κλίματος. Η αναμέτρηση των Ευρωεκλογών, οι περιφερειακές εκλογές που έχουν έντονα πολιτικά και κομματικά χαρακτηριστικά, η πιθανολογούμενη βουλευτική αναμέτρηση και πρωτίστως η σφοδρή κομματική σύγκρουση δημιουργεί συνθήκες άκρατου πολιτικού ανταγωνισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται να υπάρξει προσπάθεια από αυτοδιοικητικούς πρωταγωνιστές, υποψηφίους δήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους, να διατηρήσουν οι τοπικές εκλογές το ουσιαστικό τους περιεχόμενο. Γιατί στις αυτοδιοικητικές εκλογές Α’ και Β΄ Βαθμού αναμετρούνται ιδέες, θέσεις, προτάσεις και προσωπικότητες που αφορούν την επίλυση βασικών προβλημάτων της καθημερινότητας, την αντιμετώπιση αντιξοοτήτων των τοπικών κοινωνιών και την βελτίωση του περιβάλλοντος που ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας.

Η νέα αστική ατζέντα των Πόλεων 2016-2036 για βιώσιμες πόλεις και ανθρώπινους οικισμούς αναδεικνύει στόχους όπως την συμμετοχική πρόσβαση, τον αστικό σχεδιασμό και τα συμμετοχικά σχήματα χρηματοδότησης, τη διοίκηση με την κοινωνία των πολιτών, την κυκλική οικονομία και γενικά το «δικαίωμα στην πόλη» μας. Κυρίως όμως, δίνεται η δυνατότητα να οργανώνουμε την καθημερινή ζωή σε ένα αστικό περιβάλλον βιώσιμο και ασφαλές, να μας παρέχονται ποιοτικές υπηρεσίες κοινωνικής μέριμνας, πολιτισμού και εκπαίδευσης και να εφαρμόζονται αρχές τοπικής ανάπτυξης, συνθέτοντας το όραμα αλλά και την πραγματικότητα μέσα στην οποία πρέπει να σκέπτονται και να δρουν οι αυτοδιοικητικοί που επιζητούν την ψήφο των συνδημοτών τους.

Προσωπικά υπηρετώντας τις προαναφερόμενες αρχές, σαν άνθρωπος που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω με την οικογένειά μου στον ίδιο τόπο, σαν ενεργός πολίτης που είμαι εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας ήδη μια θητεία, συνεχίζω συμμετέχοντας ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Περιστερίου, κοντά στον καταξιωμένο Δήμαρχό μας, τον Ανδρέα Παχατουρίδη, το Δήμαρχο που άλλαξε την εικόνα της πόλης μας. Επειδή «το Περιστέρι που μας ενώνει είναι λευκό», γιατί «όλοι μαζί συνεχίζουμε, πόσο μάλλον στα δύσκολα» με δύναμη και θέληση με στόχο να προσαρμοστούμε στις ανάγκες του αύριο και να συνεχίσουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει.

Πιστεύω ότι η συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση, στην ανάδειξη προβλημάτων και λύσεων, είναι μια ευγενική φιλοδοξία μου που εκπληρώνεται. Το βιώσιμο περιβάλλον, η όμορφη πόλη, το πράσινο, ο πολιτισμός, τα σχολεία, η καθαριότητα, η κοινωνική μέριμνα, η ασφάλεια, οι εκδηλώσεις, οι άνθρωποι των οικογενειών μας και οι φίλοι που ζούμε στην πόλη μας, είναι οι αναφορές σε κάθε σκέψη μου, σε κάθε προσδοκία μου για κάτι ακόμη καλύτερο.

Προσδοκώ επίσης σε αυτή τη διαδικασία να συμμετέχουν περισσότεροι, εάν όχι όλοι, διασφαλίζοντας με σιγουριά ένα καλύτερο αύριο στην πόλη από την απαιτητική σημερινή πραγματικότητα.

Άλλωστε η παιδευτική σημασία και η αξία της πολιτικής στην αυτοδιοίκηση, δεν μπορεί παρά να είναι ειλικρινής και απολύτως ανιδιοτελής και να υπερέχει των ατομικών μας φιλοδοξιών».

ANASTASOPOULOU

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ