Εφημερίδα Κοινωνική

Δημήτρης Ελευσινιώτης – Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας: «ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δημήτρης Ελευσινιώτης – Υποψήφιος Δήμαρχος Σαλαμίνας: «ΔΥΝΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣ» – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
19 Απριλίου 2019

“Για τον «ΔΥΝΑΤΟ ΔΗΜΟ», προτεραιότητα έχει η χρήση νέων τεχνολογιών για την ανάπτυξη υποδομών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, e-government, με στόχο τη διαφάνεια στις λειτουργίες του Δήμου, την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών και τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών (με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) – Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα).

Ο «Έξυπνος Δήμος» είναι ο «δούρειος ίππος» για ν’ αλλάξει το Κράτος.

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, e-government, αφορά στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης με «όχημα» τις Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Βασικό στόχο έχει την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΕΠ) «Κοινωνία της Πληροφορίας – Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα». Μέσα από την υλοποίησή της, εξασφαλίζεται η ικανοποίηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου και προάγεται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Με την αλλαγή προς την κατεύθυνση της «έξυπνης πόλης», ένας ολόκληρος ηλεκτρονικός μηχανισμός δουλεύει για λογαριασμό των πολιτών επειδή ο «έξυπνος Δήμος» δεν ταλαιπωρεί τους πολίτες, αλλά τους νοιάζεται και τους προστατεύει με προφανή και άμεσα οφέλη. Οι «έξυπνοι Δήμοι» μπορούν να κάνουν περισσότερα, με λιγότερους πόρους”.

ELEYSINIWTIS

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ