Εφημερίδα Κοινωνική

Χάρης Τσιλιώτης – Πολιτευτής Β’ Πειραιά ΝΔ: H αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών

Χάρης Τσιλιώτης – Πολιτευτής Β’ Πειραιά ΝΔ: H αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών
17 Απριλίου 2019

Η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ

«H αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει σε άρθρο-παρέμβασή του ο πολιτευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ, Χάρης Τσιλιώτης και πρόσθεσε:

«Το ζήτημα της ανομίας και ατιμωρησίας δεν είναι σημερινό. Έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του 80 όταν ξεκίνησε η διαδικασία ξεχαρβαλώματος του κράτους στο όνομα του προοδευτισμού, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οποιαδήποτε διαδικασία τήρησης της νομιμότητας και εφαρμογής του νόμου με συνέπειες για τους παραβάτες θεωρήθηκε από την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ που είχε υιοθετήσει όλα τα συνθήματά της «αυταρχική», «αντιδημοκρατική», εάν όχι «φασιστική». Η αστυνόμευση θεωρήθηκε «αστυνομοκρατία» και το κράτος της νομιμότητας ως «αστυνομικό κράτος» (sic). Τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 ήταν το αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής και νοοτροπίας που καλλιεργήθηκε στους πολίτες από την Αριστερά και δημιούργησε ενοχικά σύνδρομα και στην Κεντροδεξιά. Η περίοδος της κυβέρνησης Σαμαρά προσπάθησε να βάλει μία τάξη σε αυτό το καθεστώς ανομίας, ατιμωρησίας και έλλειψης αστυνόμευσης.

Δυστυχώς η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ (με ή χωρίς ΑΝΕΛ) ανέτρεψε αυτή την προσπάθεια όπως και κάθε προσπάθεια νοικοκυρέματος της χώρας και έφτασε τα πράγματα εκτός ορίων. Είδαμε εικόνες Αστυνομικών να σέρνονται «καροτσάκι» στο γραφείο Υπουργού από μαθητές εισβολείς-τραμπούκους και τον Υπουργό να παρακαλεί τους φοιτητές να μην τον ξυλοκοπήσουν κι αυτόν. Είδαμε φαινόμενα να ξυλοκοπούνται αστυνομικοί από αναρχικούς-κουκουλοφόρους, αφού πρώτα αφοπλίζονταν. Είδαμε Αστυνομικούς να δέχονται ένοπλη επίθεση ή επίθεση με βόμβες μολότωφ και να μην αντιδράνε έστω και αμυνόμενοι. Είδαμε ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στον Εισαγγελέα και τους Λιμενικούς που τον συνόδευαν, στα Εξάρχεια, για έρευνα που αφορούσε ναρκωτικά.

Είδαμε εισβολές αναρχικών του «Ρουβίκωνα» στην Βουλή, σε Υπουργεία και Εφορίες και τους Αστυνομικούς που έσπευσαν να τους προσαγάγουν να εντέλλονται να τους αφήσουν ελεύθερους αφού τους μεταφέρουν με το περιπολικό σαν ταξιτζήδες. Είδαμε δεσμοφύλακες να ξυλοκοπούνται και να βασανίζονται στις φυλακές από κρατουμένους βαρυποινίτες και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Είδαμε πολλά κατά την περίοδο αυτής της διακυβέρνησης ως ουκ έστιν αριθμός, φαινόμενα που συνιστούν εξευτελισμό της Αστυνομίας και καταρράκωση της νομιμότητας.

Η ΝΔ δεσμεύεται να αποκαταστήσει την τάξη σε όλους τους τομείς. Θα πατάξει την εγκληματικότητα απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είτε αφορά την τρομοκρατία, είτε το βαρύ έγκλημα και τις συμμορίες που λυμαίνονται τις γειτονιές, είτε προέρχεται από περιθωριακές ομάδες της Άκρας Αριστεράς.

H αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Άλλωστε ελευθερία χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την δημόσια τάξη και ασφάλεια με τις συχνές επισκέψεις του στα Αστυνομικά Τμήματα και την τόνωση του ηθικού των Αστυνομικών. Η Αστυνομία θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλά. Οι Αστυνομικοί θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και θα πράττουν το καθήκον τους πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ανθρώπινα δικαιώματα είναι όμως πρωτίστως το δικαίωμα στην ζωή, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την σωματική ακεραιότητα και την περιουσία των νομοταγών πολιτών. Δεν μπορούν τα δικαιώματα των λίγων και παρανομούντων να καταπατούν τα δικαιώματα των πολλών και νομοταγών. Το κυριότερο που θα στοχεύσει η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ σε θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας είναι το ότι οι γειτονιές θα παραδοθούν σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους».

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ