Εφημερίδα Κοινωνική

Μπλουζάκια και κονκάρδες υπέρ της καταπολέμησης των καρδιαγγειακών παθήσεων

Μπλουζάκια και κονκάρδες υπέρ της καταπολέμησης των καρδιαγγειακών παθήσεων
16 Απριλίου 2019

Ο σχεδιαστής Κρίστοφερ Κέιν συνεργάζεται με έναν φιλανθρωπικό οργανισμό για την υγεία της καρδιάς και την καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων. Στη Σκωτία, στην πατρίδα του, το 27% των θανάτων προκαλούνται από καρδιαγγειακές παθήσεις και η στεφανιαία νόσος είναι ο μεγαλύτερος δολοφόνος, προκαλώντας περισσότερους από 15.000 θανάτους ετησίως. Στο πλαίσιο μιας νέας εκστρατείας, της οργάνωσης Heart of Scotland ( H Καρδιά της Σκωτίας) σε συνεργασία με τo Βρετανικό Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Μελετών (Heart Research UK), ο Κέιν σχεδίασε ένα T-shirt περιορισμένης έκδοσης και τέσσερις κονκάρδες για να συνεισφέρει στην έρευνα του οργανισμού.

Κονκάρδες πάνω σε τζιν

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός ήρθε σε επαφή με τον Κρίστοφερ Κέιν, μήνες μετά τον θάνατο του αδελφού του από καρδιακή προσβολή. «Η καρδιακή νόσος δεν είναι ξένη σε κανέναν στη Σκωτία», δήλωσε στο Vogue. Ο πατέρας του υπέστη δύο καρδιακές προσβολές. «Όλοι φοβούνται πολύ να μιλήσουν γι “αυτό, επειδή οι άνθρωποι πεθαίνουν γρηγορότερα από ποτέ» είπε κάνοντας λόγο για επιδημία. «Σήμερα 41 άνθρωποι θα πεθάνουν από καρδιακή προσβολή στη Σκωτία, αύριο 41 άνθρωποι θα πεθάνουν, είναι γελοίο» τόνισε.

 

Μπλουζάκια με συνθήματα για την καρδιά

Η μόδα, πιστεύει, μπορεί να υποκινήσει την αλλαγή. «Κανείς δεν βλέπει πια ειδήσεις, αλλά θα παρακολουθήσει τι φορά μια διασημότητα όταν φωτογραφίζεται για το Instagram» υποστήριξε. «Είμαστε τυχεροί, κατά κάποιο τρόπο, που ζούμε σε έναν κόσμο που απολαμβάνει τη μόδα και που του αρέσει η αλληλεπίδραση διασημοτήτων. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε κανάλι για να κάνουμε τους ανθρώπους να μιλήσουν» σημείωσε. «Ήθελα να κάνω κάτι που φοριέται, που μπορεί να παραμείνει στη ντουλάπα ενός ατόμου για μεγάλο χρονικό διάστημα» συμπλήρωσε.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ