Εφημερίδα Κοινωνική

Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης της θάλασσας

Άσκηση αντιμετώπισης ρύπανσης της θάλασσας
22 Απριλίου 2019

Την 19η Απριλίου 2019 υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (ΔΙ.Π.ΘΑ.Π) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), πραγματοποιήθηκε η άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού ρύπανσης με την ονομασία «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ II 2019», η οποία έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Ελευσίνας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η από κοινού εκπαίδευση και συνεργασία των σκαφών απορρύπανσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την αντιμετώπιση πραγματικού περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας. Στην άσκηση συμμετείχαν δύο (02) σκάφη απορρύπανσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ΠΛΣ 413 (Κ.Λ/Χ Ελευσίνας) και το ΠΛΣ 417 (Κ.Λ/Χ Λαυρίου) καθώς και το περιπολικό σκάφος ΠΛΣ 335 (Κ.Λ/Χ Ελευσίνας).

Αρχικά έγινε ρίψη φράγματος από το Π.Λ.Σ. 417 με επιτυχή αποτελέσματα, σε σύντομο χρόνο και με ορθή τοποθέτηση επί της εικονικής κηλίδας. Επιπρόσθετα έγιναν προσεγγίσεις των δύο σκαφών για μεταβίβαση εν πλω υλικών απορρύπανσης που παρελήφθησαν από την ξηρά από την κεντρική αποθήκη απορρύπανσης στην Ελευσίνας (Κ.Α.Υ.Α.).

Τέλος, έγινε δοκιμή απ’ το Π.Λ.Σ. 417 των περιστροφικών σχοινιών περισυλλογής πετρελαιοειδών σε απόσταση σάρωσης δύο (02) ν.μ. με ικανοποιητικά αποτελέσματα, και πόντιση εντός του φράγματος από το Π.Π.Λ.Σ. 413 ελαιοσυλλέκτη (oil Skimmer).


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ