Εφημερίδα Κοινωνική

Απόστολος Καραμπερόπουλος για Υπόθεση ΚΑΣ: Σας πήραμε χαμπάρι κύριοι του υπ. Πολιτισμού -Απαντήστε μας!

 Breaking News

Απόστολος Καραμπερόπουλος για Υπόθεση ΚΑΣ: Σας πήραμε χαμπάρι κύριοι του υπ. Πολιτισμού -Απαντήστε μας!
01 Απριλίου 2019

Με αφορμή όσα ακούστηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά για το ΚΑΣ (δείτε το ρεπορτάζ της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και την επίσημη θέση του Δήμου), η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ θέτει τα εξής ερωτήματα προς το ΚΑΣ και το υπ. Πολιτισμού:

-Είναι δυνατόν να επιχειρηματολογείτε για το… «υπηρεσιακό» του ζητήματος όταν η απόφασή έρχεται σε συγκεκριμένο χρόνο που… «συγκυριακά» και… «τυχαία»… έχει να κάνει με τις αποφάσεις της COSCO, το Master Plan και τις… εκλογές;

-Είναι δυνατόν, μετά από όσα προηγήθηκαν, να συνεδριάζει αύριο το Κ.Α.Σ. επί «αγνώστου κειμένου»;

-Είναι δυνατόν να επιμένει το υπ. Πολιτισμού να μην διαβουλεύεται με τον Δήμαρχο και τους φορείς μιας ολόκληρης πόλης για ένα τόσο σοβαρό θέμα και να επιμένει (περιέργως) να προωθήσει εν τάχει τις αποφάσεις του;

-Είναι δυνατόν να μην παρίσταται στη συνεδρίαση επίσημος εκπρόσωπος του Υπ. Πολιτισμού και να καλείται η -κατά τα άλλα- αγαπητή προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα. Χρυσουλάκη μετά της «βοηθού της»… κας Ψαράκη, να εξηγήσουν τα… ανεξήγητα (και όσα μπορούν…)

-Και επιτέλους, ας μας ξεκαθαρίσουν από το Υπ. Πολιτισμού το εξής:

Λένε ότι η “επιλογή” της χρονικής περιόδου που συζητείται η κήρυξη ολόκληρου του Πειραιά ως Αρχαιολογικού χώρου, έρχεται από την κεντρική διεύθυνση-άρα από το Υπουργείο. Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι η «πίεση»… δεν είναι υπηρεσιακή αλλά μάλλον γίνεται κατ’ εντολή υπουργείου.

Γιατί… «πίεση» υπηρεσιακή σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, ξαφνικά, δεν νοείται. Πόσο μάλλον ανεξήγητη…

Συνεπώς, μιλάμε ξεκάθαρα… για «πολιτική» απόφαση!

Έτσι δεν είναι κύριοι του… Πολιτισμού;

Όλος ο Πειραιάς ζητά την αναβολή της συζήτησης. Θεωρούμε πως σε αντίθετη περίπτωση απλά ξεσκεπάζεται η πολιτική απόφαση από τους «υποκινητές»… του Πολιτισμού μας!

 

Απόστολος Καραμπερόπουλος
Εκδότης «Κ»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ