Εφημερίδα Κοινωνική

Τρεις και Ένας Ναοί στο Λιμάνι του Πειραιά

 Breaking News

Τρεις και Ένας Ναοί στο Λιμάνι του Πειραιά
20 Μαρτίου 2019

Το Λιμάνι της Αγωνίας πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εκδήλωση, την περασμένη Τετάρτη 13 Μαρτίου, στον αίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά (Φίλωνος 29) παρουσιάζοντας το θέμα: «Τρεις και Ένας Ναοί στο Λιμάνι του Πειραιά».

Έγινε αναφορά στα πρώτα θρησκευτικά μνημεία της γέννησης της πόλης: Αγ. Σπυρίδωνας, Αγ. Τριάδα, Αγ. Νικόλαος και Αγ. Παύλος. Χαιρετισμό σε αυτή την εκδήλωση απεύθυνε ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Καθηγητής κ. Κώστας Γαβρόγλου ενώ ομιλητές που ανέπτυξαν το ανωτέρω θέμα ήταν οι: Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος δήμαρχος, Αναπληρωτής Καθηγ. Πολεοδομίας και Ιστορίας της πόλης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Παναγιώτης Τουρνικιώτης Καθηγητής Θεωρίας της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ και Ευαγγελία Μπαφούνη Ιστορικός Διευθύντρια Πολιτισμού Δ. Πειραιά.

Για την ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση κατακλείστηκε ο χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης και μεταξύ πολλών, μπορέσαμε και διακρίναμε: Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Πρόδρομο, τον βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Θεόδωρο Δρίτσα, την βουλευτή κα. Ελένη Σταματάκη, ενώ το «παρών» έδωσανοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κα. Μαρία Σταθάκη, κα. Βάνα Μελά και κ. Δημήτρης Γκερλές, ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΑ κ. Γιώργος Βαγιάκης, οι Δημοσιογράφοι: κ. Δημήτρης Κρητικός και κ. Γιάννης Κλάδης, πολλά στελέχη από το Λιμάνι της Αγωνίας και αρκετοί άλλοι της δημοτικής κίνησης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΔΩ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ