Εφημερίδα Κοινωνική

Στέλιος Μανουσάκης – Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων με το ΚΙΝΑΛ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στέλιος Μανουσάκης – Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων με το ΚΙΝΑΛ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
22 Μαρτίου 2019

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων με το ΚΙΝΑΛ, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Στέλιος Μανουσάκης σε άρθρο-παρέμβασή του αναφέρει:

«Ο χώρος της υγείας αντιμετωπίζει και στον Πειραιά παρεμφερή προβλήματα με τα υπόλοιπα αστικά κέντρα. Οι κτηριακές υποδομές, η στελέχωση των υπηρεσιών και η πληρότητα και αρτιότητα των υποστηρικτικών μέσων και υλικών χαρακτηρίζονται από ανεπάρκεια τόσον σε σχέση με τον αριθμό των περιστατικών, που καλούνται να αντιμετωπίσουν, όσον και για την απαιτούμενη ποιότητα νοσηλείας και εν γένει παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η περαιτέρω ιδιαιτερότητα του Πειραιά είναι, ότι στην οικεία περιφέρεια υπάγονται και τα Νησιά του Αργοσαρωνικού, που αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα επάνδρωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η πληρότητα δε των υποδομών των συγκεκριμένων κέντρων διαδραματίζει μέγιστο ρόλο στον τομέα της αποκέντρωσης και της βιωσιμότητα, της πληθυσμιακής αύξησης και οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, που δεν είναι δυνατόν να καθίστανται επαίτες της κρατικής φροντίδας και μέριμνας.

Λύση στα παραπάνω προβλήματα είναι η αύξηση των κρατικών δαπανών για την υγεία, η ορθολογική κατανομή τους, ασφαλώς δε και ο έλεγχος τους, η διαφάνεια στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού και την επιλογή προμηθευτών υλικών.

Τον Οκτώβριο του 2011, ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, συνέβαλα ουσιαστικά προκειμένου να υλοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας το χρόνιο αίτημα όλων των πολιτών του Πειραιά και των φορέων της πόλης, να απομακρυνθεί από το κέντρο του Πειραιά ο ΟΚΑΝΑ και να λειτουργήσει η σχετική μονάδα εντός του χώρου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, καθώς στεγαζόταν και λειτουργούσε σε απολύτως ακατάλληλες εγκαταστάσεις, δεν διασφάλιζε το σκοπό της λειτουργίας του και είχε δημιουργηθεί εστία παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή, μη ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις ασφάλειας των πολιτών και στην ανάγκη βοήθειας και φροντίδας των εξαρτημένων ατόμων.

Η μεταφορά αυτή συντέλεσε τα μέγιστα, προκειμένου η ευρύτερη περιοχή ν’ αποκτήσει προοπτικές ανάπτυξης και να γίνει ελκυστική για άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης αποκατα-στάθηκε η συνήθης ασφάλεια της περιοχής και έγινε και πάλι προσβάσιμη στους εργαζομένους, αλλά και σε οικογένειες που επισκέπτονται κάποιους από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου του κέντρου του Πειραιά. Τέλος, λύση δόθηκε στις ανάγκες των εξαρτημένων ατόμων, τα οποία έχουν την ασφάλεια να επισκέπτονται χώρο φυλασσόμενο, απαλλαγμένο από την παρουσία των διακινητών ναρκωτικών ουσιών και εγγύ σε πλήρη μονάδα παροχής ιατρικών υπηρεσιών και υποστήριξης.

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ