Εφημερίδα Κοινωνική

Σκληρή ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου για τους Πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά

Σκληρή ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου για τους Πρόσφυγες στο Σκαραμαγκά
20 Μαρτίου 2019

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ως σταθερός συμπαραστάτης των προσφύγων, στηρίζει την προσπάθεια αυτών των ανθρώπων να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Γιατί και αυτοί όπως και εμείς θέλουμε τα παιδιά μας να πάνε σχολείο για να μορφωθούν, θέλουμε να έχουμε πρόσβαση σε ένα αναβαθμισμένο σύστημα υγείας, θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, να έχουμε δουλειά και οι κόποι μας να πληρώνονται. Μας ενώνει με αυτούς τους ανθρώπους κάτι πιο δυνατό από την αλληλεγγύη, στην οποία πρωτοστατήσαμε. Είναι η κοινή μοίρα των λαών απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!

Γι’ αυτό και απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

• Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα.

• Να κλείσουν τώρα όλα τα Hot-Spot, χωρίς να δημιουργηθούν ξανά παλιές και νέες Μόριες.

• Να διασφαλισθούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές και άμεσα να προχωρήσει η μετεγκατάσταση των προσφύγων στις αστικές ζώνες, σε διαμερίσματα και πολυκατοικίες.

• Να δοθούν τώρα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους αιτούντες.

• Να απλοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου για όλους τους πρόσφυγες, να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.

• Άμεση εξασφάλιση στέγης για όσο μένουν στη χώρα μας. Να πάψουν άμεσα φαινόμενα έξωσης των προσφύγων, όπως συνέβη με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, όπου τους καλούν να εγκαταλείψουν διαμερίσματα που μένουν έως το τέλος του Μάρτη!!

• Άμεση αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Καμιά συμμετοχή ή εμπλοκή της Ελλάδας, καμιά διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.

• Να καταργηθούν οι συμφωνίες ποσόστωσης μεταναστών ανά χώρα, οι συμφωνίες ανάμεσα σε ΕΕ – Τουρκία και Ελλάδα που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας.

Μέχρι να εξασφαλιστούν τα παραπάνω, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης και του Κράτους, να διαμορφωθούν κρατικές υποδομές στα κέντρα φιλοξενίας για τη στέγαση, τη σίτιση, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση, τη νομική στήριξη αλλά και τη μέριμνα για ασυνόδευτα παιδιά και ηλικιωμένους πρόσφυγες όσο ζουν στους χώρους φιλοξενίας».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ