Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πειραιάς – Ιστορίες της πόλης μας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Πειραιάς – Ιστορίες της πόλης μας
01 Μαρτίου 2019

Η διπλή αίθουσα του ιδρύματος Λασκαρίδη ήταν κατάμεστη. Πάνω από 200 άτομα βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου στο κτήριο της ιστορικής βιβλιοθήκης που βρίσκεται επί της οδού 2ας Μεραρχίας όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Πειραιάς, ιστορίες της πόλης μας» έκδοση των εκπαιδευτηρίων «Παιδαγωγική-Birds». Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι ενδιαφέρονται για την ιστορία της πόλης και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παρά τις δεκάδες άλλες συγκεντρώσεις που το ίδιο απόγευμα πραγματοποιούνταν σε διάφορα μέρη του Πειραιά. Όπως ανέφεραν και οι συγγραφείς του βιβλίου Στέφανος Μίλεσης, Χριστίνα Μίλεση και Θόδωρος Κατσικάρος αλλά και η Φιλόλογος Πέπη Πιερρουτσάκου τα βιβλία τοπικής ιστορίας έχουν αξία όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά ευρύτερη καθώς απευθύνονται σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για την πόλη τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της διευθύντριας του Ιδρύματος Λασκαρίδη, Καλής Κυπαρίσση ενώ ανάμεσα στο κοινό διακρίναμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Γεώργιο Δαβάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο, την πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, τον εκπρόσωπο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, πλωτάρχη Γεώργιο Μπινιάρη, τον πρόεδρο της αδελφότητας Κρητών Πειραιώς «Ομόνοια», Θεόδωρο Τσόντο, τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Στάθη, την πρόεδρο του Ζήνωνα Αγγελική Μπουλιέρη και πλήθος εκπαιδευτικών και στελεχών του υπουργείου Παιδείας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τη χορωδία των μαθητών της Ε΄ Δημοτικού υπό τη διεύθυνση της μουσικού Όλυας Ελευθερίου η οποία τραγούδησε με ξεχωριστό τρόπο γνωστά και λιγότερο γνωστά τραγούδια που αναφέρονται στον Πειραιά προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση, αλλά και παλμό στο κοινό.

133


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ