Εφημερίδα Κοινωνική

Παντελής Καμάς: Υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας σε Φώφη Γεννηματά: Να ξέρετε ότι η πόλη αυτή στις 26/5 θα κάνει τη μεγάλη στροφή

Παντελής Καμάς: Υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου -Δραπετσώνας σε Φώφη Γεννηματά: Να ξέρετε ότι η πόλη αυτή στις 26/5 θα κάνει τη μεγάλη στροφή
28 Μαρτίου 2019

Xαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Παντελής Καμάς στην εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής στο Κερατσίνι, με θέμα «stop στην ακροδεξιά». Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε:

Αγαπητή Πρόεδρε, του Κινήματος Αλλαγής,

Αγαπητή            Αναπληρώτρια Γ. Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Αγαπητοί ομιλητές, οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στην σημερινή  εκδήλωση.

Τον κύριο Γιώργο Καμίνη, Δήμαρχο Αθηναίων, που στο πρόσωπό του  βρίσκουμε έναν φίλο της πόλης, ο οποίος συνέβαλλε αποφασιστικά στο να παραχωρηθεί στο Δήμο μας τον κτίριο της Κρώσφηλδ,  και ένα φίλο του συνδυασμού μας.

Τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Ξενοφών Κοντιάδης

Το γνωστό δημοσιογράφο και αρθογράφο Πάσχο Μανδραβέλη

Τον Δημοσιογράφο Δημήτριο Ψαρρά

Τον καλό συνάδερφο  και φίλο Μιχάλη Κορδαλή.

Φίλε Γραμματέα του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κινήματος Αλλαγής ΘΟΔΩΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ,

Αγαπητοί Προσκεκλημένοι,

Φίλες και Φίλοι, συνδημότες και συνδημότισσες,

Έχω την τιμή εκ μέρους του συνδυασμού Κερατσίνι – Δραπετσώνα # ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και των στελεχών που τον αποτελούν να σας καλωσορίσουμε στο Δήμο μας,  να σας καλωσορίσουμε στην πόλη μας.

Η    πόλη μας, δημιουργήθηκε  από ανθρώπους που είχαν την δύναμη  να αναγεννηθούν μέσα  από την τέφρα τους. Μακριά από τις πατρίδες τους , πρόκοψαν δημιούργησαν βιος, εμπόριο βιοτεχνίες. Από ανθρώπους προοδευτικούς που αγαπούσαν τις νέες ιδέες και πρωτοστάτησαν σε  όλους του αγώνες του Λαού μας. Είναι μία πόλη που δημιούργησαν τίμιοι βιοπαλαιστές  της ζωής και αγωνιστές  των κοινωνικών αγώνων. Οι παππούδες  μας έμαθαν τι σημαίνει προσπάθεια, νοικοκυροσύνη, αγώνας και αγάπη για την εργασία και τη γνώση.

Η πόλη μας προσέλκυσε , αναπτυσσόμενη,  πληθυσμούς από τα νησιά μας, την Κρήτη, τη Μάνη. Εξελίχθηκε σε   μία πόλη ζωντανή με πολιτιστική παράδοση και πλούτο. Μία πόλη ανοιχτή,  στους ανθρώπους φιλόξενη και ζεστή. Η πόλη μας πάντρεψε με επιτυχία,  την παράδοση και τον πολιτισμό διάφορων περιοχών της πατρίδας μας , με τη μήτρα μας, την Ιωνία, και κυρίως με το προοδευτικό πνεύμα της.

Η  Γενιά μου, έζησε την πόλη αυτή, στην καλύτερη στιγμή της,  στην ακμή της, όπως είχε την ατυχία, να ζήσει την πόλη και στην χειρότερη στιγμή της, αυτή που δημιούργησε η κρίση.

Η οικονομική κρίση, δεν άφησε μόνο τα σημάδια της στο σώμα της πόλης, ακόμα χειρότερα, άφησε το στίγμα της, στις ψυχές των ανθρώπων. Η διάψευση των προσδοκιών, η απόγνωση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης, εύκολα οδήγησαν μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, στην άρνηση, στην αποδοχή ακραίων απόψεων και αντιλήψεων.

Η άνοδος της ακροδεξιάς στην περιοχή μας, βασίστηκε στην εκμετάλλευση της δίκαιης οργής των ανθρώπων, για τις αδυναμίες που εμφάνισε η πολιτική ζωή του τόπου.  Αξιοποίησε την οργή για να δημιουργήσει την αποκρουστική ιδεολογία του μίσους. Για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι, οι ξένοι, οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι. Αν κατά την ακροδεξιά εξαλείφαμε όλους αυτούς θα εξαλείφαμε και τα προβλήματα. Δεν είναι βέβαια έτσι.  Η απάντηση στην βαθειά κρίση που βρίσκεται η χώρα, και είναι πολυεπίπεδη, γιατί είναι κρίση, πολιτική, οικονομική, κοινωνική, και ηθική είναι η επανεκκίνηση πάνω σε νέες  αρχές και ο σχεδιασμός μίας βιώσιμης αναπτυξιακής προοπτικής.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ήταν ένα  και μεμονωμένο περιστατικό. Καθημερινά γινόμασταν όλοι, δέκτες προκλήσεων, προκλήσεων που κορυφώθηκαν με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είναι μία μαύρη κηλίδα, που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε και δεν θα ξεχάσουμε.

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες,

Ξεκινώντας την προσπάθειά μας, για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, και θέλω να επισημάνω, ότι για εμάς είναι τιμή η υποστήριξη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ξέραμε ότι έπρεπε να δώσουμε, μία μάχη για να αποκτήσει η  τοπική κοινωνία μία προοδευτική έκφραση. Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε την μάχη στο επίπεδο των αξιών, των ιδεών.

Επιλέξαμε να  διατυπώσουμε έναν μετριοπαθή πολιτικό λόγο. Γιατί εμείς θέλουμε τα επιχειρήματα να κερδίσουν τις κραυγές.

Επιλέξαμε να περιγράψουμε πώς βλέπουμε το μέλλον αυτής της πόλης, να προτείνουμε, ένα μοντέλο ανάπτυξης, γιατί εμείς θέλουμε η ελπίδα να κερδίσει την απόγνωση.

Επιλέξαμε να στηριχτούμε σε νέους ανθρώπους και νέες δυνάμεις, γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι κάθε εποχή έχει τους δικούς της ανθρώπους και ό,τι οι απαντήσεις είναι ολιστικές σε μία σύνθετη εποχή.

Επιλέξαμε να γίνουμε οι κήρυκες της διαφάνειας , γιατί γνωρίζουμε ότι οι καθαρές κουβέντες κερδίζουν της φήμες.

Είναι εντυπωσιακή και υπερβαίνει τις προσδοκίες μας, η απήχηση που  έχει στην κοινωνία η προσπάθειά μας, η μαζικότητα των συγκεντρώσεών μας, η αποδοχή των προτάσεών μας.

Αγαπητή Πρόεδρε, Φώφη Γεννηματά, αγαπητοί φίλοι, θέλουμε να ξέρετε ότι η πόλη αυτή στις 26 Μάιου και στις 2 Ιουνίου, θα κάνει τη μεγάλη στροφή στο μέλλον, στην ελπίδα και στην πρόοδο.

Αυτή η πόλη θα αφήσει πίσω τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, την μισαλλοδοξία και την φοβικότητα, κερδίζοντας την αδράνεια και διεκδικώντας ενεργητικά το μέλλον της


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ