Εφημερίδα Κοινωνική

Κωνσταντίνος Νιζάμης – Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ… ΣΕ ΤΑΞΗ!

Κωνσταντίνος Νιζάμης – Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό ΠΕΙΡΑΙΑΣ… ΣΕ ΤΑΞΗ!
15 Μαρτίου 2019

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πρόγονοί του, από την πλευρά της μητέρας του, πήραν μέρος στην επανάσταση του 1821, την Μικρασιατική εκστρατεία και την Εθνική Αντίσταση. Επίσης στην Εθνική Αντίσταση πήρε μέρος ο πατέρας του.

Πήγε Δημοτικό Σχολείο στην Καρυά Καρδίτσας και Γυμνάσιο στο Αιγάλεω. Από το 1969 μέχρι το 1972 ακολούθησε σπουδές μηχανικού του Εμπορικού Ναυτικού στην σχολή «Ήρων». Από το 1972 έως το 1975 υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό στις δυνάμεις Καταδρομών (ΛΟΚ) και παράλληλα εκπαιδεύτηκε στη σχολή αλεξιπτωτιστών στις μονάδες υποβρυχίων καταστροφών (ΟΥΚ Σχολείο 44) καθώς επίσης και με τις ειδικές δυνάμεις Αμερικής (SEALS) στη Κρήτη σε ειδικές επιχειρησιακές τεχνικές κατάδυσης.

Από το 1975 έως το 1978 ταξίδευε με ποντοπόρα πλοία ως μηχανικός. Το 1979 δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Καταδύσεων ΕΠΕ. Είναι μια επιχείρηση εξειδικευμένη σε ανελκύσεις ναυαγίων, παροχής υπηρεσιών σε πλοία και εκπαίδευση ερασιτεχνών και επαγγελματιών δυτών. Στην αρχή ήταν ο μοναδικός απασχολούμενος στην επιχείρηση. Σήμερα απασχολεί 15 άτομα. Η επιχείρησή του έχει σταθμούς στον Περσικό Κόλπο (UAE) καθώς και στη Σαουδική Αραβία. Έχει εργασθεί σε περισσότερα από 300 ναυαγισμένα πλοία. Μερικές από τις μεγαλύτερες αποστολές που έχει αναλάβει ήταν στα ναυαγισμένα πλοία «Δίστος», «Κωστάκος», «Ποσειδών Εξπρές», «Σάμινα». Είχε αναλάβει πολλές δύσκολες αποστολές στον περσικό Κόλπο την περίοδο του πολέμου μεταξύ Ιράν και Ιράκ. Το 2005 μετέφερε τη σχολή καταδύσεων στο Καστελλόριζο, με κίνητρο την αγάπη του για τη Μεγίστη.

Οργάνωσε 3 αποστολές στο «Βρετανικό» (Britanic-αδελφό πλοίο του Τιτανικού(Τitanic)) που βρίσκεται βυθισμένο σε βάθος 120 μέτρων στη Τζια με Αμερικανούς και Εγγλέζους δύτες. Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας – ΓΕΝ. ΤΟ 2000 εντόπισε, ερεύνησε και ανέσυρε αντικείμενα από το ναυάγιο του τουρκικού θωρηκτού «Φετχί Μπουλέντ», που βύθισε με καταδρομική ενέργεια ο υποπ/ρχος Βότσης στις 19 Οκτωβρίου 1912 κυβερνήτης του τορπιλοβόλου 11 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη βύθισή του, 19 Οκτωβρίου 2012, θα κυκλοφορήσει το βιβλίο με τίτλο «ΗΡΕΜΑ… ΕΛΞΟΝ» που αναφέρεται στην περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων και τις συνθήκες βύθισης του θωρηκτού «Φετχί Μπουλέντ», την αιχμαλωσία και βύθιση της κανονιοφόρου «Τραπεζούς» από τον υποπ/ρχο Αργυρόπουλο κυβερνήτη τορπιλοβόλου 11 στο λιμάνι Κυδωνιών. Τα πνευματικά και οικονομικά δικαιώματα του βιβλίου έχουν παραχωρηθεί στο Ναυτικό Μουσείο Πειραιά. Το κόστος των εκδόσεων θα καλύπτεται από το Ελληνικό Κέντρο Καταδύσεων ΕΠΕ.

Έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ που αναφέρεται στο σχεδιασμό και οργάνωση καταδύσεων σε μεγάλο βάθος . Έχει έντονη αρθρογραφία στον εξειδικευμένο περιοδικό και ημερήσιο τύπο.

Έχει τιμηθεί από το Ινστιτούτο Αρχαιολογικών Ερευνών (ΙΕΝΑΕ) για την προσφορά του. Επίσης, από τον δήμο Μεγίστης για την βοήθειά του στην τοπική ομάδα της περιοχής.

Είναι μέλος και ερευνητής του Ινστιτούτου Αρχαιολογικών Ερευνών, μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων και μέλος του Ναυτικού Μουσείου Πειραιά. Είναι ιδρυτής του Σωματείου Επαγγελματιών Δυτών και υπήρξε Πρόεδρός του για πολλά χρόνια.

Το 2000 ίδρυσε τη European Scuba Diving Association (ESDA), εκπαιδευτικός οργανισμός καταδύσεων. Το 2011 είχε ξεκινήσει στη Σαουδική Αραβία την ανέλκυση ενός πολεμικού πλοίου (της Οθωμανικής περιόδου που βυθίστηκε το 1900) για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού (Βασίλειο Σαουδικής Αραβίας – KSA).

Έχει εκδώσει το βιβλίο της τεχνικής κατάδυσης σχετικά µε καταδύσεις σε µεγάλο βάθος. Ασχολείται µε την επαγγελµατική κατάδυση.

Χόμπι: Υποβρύχια έρευνα, αρχαιολογία.

Το βιογραφικό είναι δημοσιευμένο στο βιβλίο WHO IS WHO στη Ελλάδα σελ.905.

Email: gdc@otenet.gr

Επιχειρήσεις καταδύσεων

Αλ. Παπαναστασίου 151, 18533, Πειραιάς

Καρυά Καρδίτσας, 05.10.1952

Συζ.: Αικατερίνη Λεκαράκου

Παιδιά : Χρυσάνθη (1985), Χριστιάνα (1987), Βασίλης (1996), Θωμαή (2012)

Γονείς: Θωμάς, Χρυσάνθη

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ