Εφημερίδα Κοινωνική

Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Βιβλιοβαλίτσες ταξιδεύουν στα σχολεία του δήμου

Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Βιβλιοβαλίτσες ταξιδεύουν στα σχολεία του δήμου
14 Μαρτίου 2019

Μία ξεχωριστή πρόταση εκπαιδευτικών υλοποίησε η Δημοτική Αρχή και έχει να κάνει με τη δημιουργία 60 βαλιτσών με βιβλία για μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία που υποστηρίζει τον καθημερινό μορφωτικό αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων και έχει στόχο να διευκολυνθεί και να εμπλουτιστεί η ζωή στις τάξεις.

Συγκεκριμένα η πρωτοβουλία ξεκίνησε με πρόταση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Πειραιά «Η Πρόοδος». Η Δημοτική Αρχή και οι δημοτικές βιβλιοθήκες αφουγκράστηκαν τις αγωνίες της καθημερινής παιδαγωγικής πράξης και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσα του συλλόγου. Έτσι, δημιουργήθηκαν 60 βαλίτσες με βιβλία για μαθητές δημοτικού και νηπιαγωγείου. Κάθε βαλίτσα του δημοτικού σχολείου περιέχει 25 αντίτυπα του ίδιου τίτλου, ένα για κάθε μαθητή. Οι βαλίτσες είναι 60 και οι τίτλοι 47. Κάθε βαλίτσα του νηπιαγωγείου περιέχει ένα μόνο αντίτυπο, διάφορων όμως βιβλίων της ίδιας θεματικής, για την υποστήριξη προγραμμάτων project.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να διαλέξουν και να δανειστούν τη βαλίτσα με τον αντίστοιχο τον τίτλο που ταιριάζει στην τάξη τους και να τον αξιοποιήσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο. Ο χρόνος δανεισμού εξαρτάται από το βιβλίο και τις ανάγκες κάθε τάξης.

Το περιεχόμενο κάθε βαλίτσας και η διαθεσιμότητας, εκτός από την επίσκεψη στη δημοτική βιβλιοθήκη, έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό χώρο των δημοτικών βιβλιοθηκών και στην ιστοσελίδα του δήμου, ώστε οι εκπαιδευτικοί εύκολα να βρίσκουν το υλικό που χρειάζονται. Επίσης, ήδη υπάρχει ενημέρωση των εκπαιδευτικών των σχολείων γι΄ αυτή την καινούργια δυνατότητα, αλλά και για το διδακτικό υλικό και οι παιδαγωγικές εμπειρίες που θα γεννηθούν από την αξιοποίηση των βαλιτσών.

Οι βαλίτσες ξεκίνησαν τα ταξίδια τους στις σχολικές αίθουσες. Με την επιστροφή της βαλίτσας στη δημοτική βιβλιοθήκη, νέα ταξίδια, σε άλλες σχολικές αίθουσες θα είναι δυνατά, ενώ και η τάξη που την επέστρεψε θα μπορεί να δανειστεί κάποια άλλη.

Για επικοινωνία η Κεντρική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου βρίσκεται στην Εμμ.Μπενάκη 70, 2ος όροφος στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Αμφιάλη, τηλ. 210-4003116). Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή: 8:30 – 20:00 (συνεχώς).


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ