Εφημερίδα Κοινωνική

Η Φώφη ανακοίνωσε στο Κερατσίνι την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για την Ευρωβουλή

 Breaking News

Η Φώφη ανακοίνωσε στο Κερατσίνι την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη για την Ευρωβουλή
28 Μαρτίου 2019

Η εκδήλωση είχε τη σημειολογία της. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής βρέθηκε λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο μουσικός Παύλος Φύσσας, στο Κερατσίνι, και έστειλε ένα μήνυμα δημοκρατικότητας ως απάντηση στον φασισμό και στην ακροδεξιά. «Απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες, απαντάμε με δημοκρατία, με περισσότερη δημοκρατία» είπε η κυρία Γεννηματά, ανοίγοντας την εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής με τίτλο «Stop στην Ακροδεξιά».

Όπως τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «τα θύματα της Χρυσής Αυγής, ο Σαχτζάτ Λουκμάν, ο Παύλος Φύσσας, δεν ήταν ούτε Κίνημα Αλλαγής ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ. Και να ήταν, λίγη σημασία θα είχε. Ο φόρος τιμής δεν είναι κομματικός, είναι ανθρώπινος και πατριωτικός. Ο Φύσσας άνοιξε τα μάτια της ελληνικής κοινωνίας σε μια τρομακτική πραγματικότητα που νόμιζε ότι δεν την αφορούσε. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον διατηρήσουμε στη συλλογική μνήμη. Ως παράδειγμα και ως προειδοποίηση».

Η κυρία Γεννηματά σημείωσε ότι στη δίκη της Χρυσής Αυγής «υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις. Δεν χωρούν άλλες. Είναι θέμα τιμής» είπε, ενώ συμπαραστάθηκε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να είναι και να μείνει μόνη. Πρέπει να νιώθει ότι είμαστε πολλοί στο πλευρό της. Δεν γίνεται να μένουν άλλο ατιμώρητοι οι εγκληματίες. Δεν γίνεται σήμερα να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την καθυστέρηση. Δεν έχει άλλοθι». Ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει πολύ ακριβά τον διχασμό, και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ από το 1982 και του ΚΙΝΑΛ σήμερα είναι η εθνική συμφιλίωση. «Για μας, την προοδευτική παράταξη, η απάντηση στα άκρα ήταν -και θα είναι πάντα- η εθνική συνεννόηση και ενότητα» σημείωσε.

«Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου πρέπει να ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις διχαστικές φωνές για να τις αφήνουν στο περιθώριο» υπογράμμισε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κανείς δεν δικαιούται να πει ότι δεν γνωρίζει, ούτε να αγνοήσει τον κίνδυνο για τη δημοκρατία μας από το ακροδεξιό φαινόμενο στην πιο ακραία του εκδοχή. Η κυρία Γεννηματά υποστήριξε ότι η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, από το 2012 επισημαίνει τον κίνδυνο ζητώντας την ενότητα όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς που σήκωνε κεφάλι.

Ο Γιώργος Καμίνης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ

«Πρώτοι εμείς ζητήσαμε να χαρακτηριστούν εγκληματική και ναζιστική οργάνωση, με προκάλυμμα ενός πολιτικού κόμματος, επισημαίνοντας ότι η ανοχή στη βία είναι νάρκη στη δημοκρατία» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάνοντας ειδική αναφορά στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη και τη στάση που κράτησε στις προκλήσεις των νεοναζιστών και ακροδεξιών στην Αθήνα. Η ίδια ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του κ. Καμίνη για τις εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Θυμίζω ότι ήταν ο Γιώργος Καμίνης που ως δήμαρχος Αθηναίων το 2013 απαγόρευσε να γίνει το προπαγανδιστικό και διχαστικό συσσίτιο στην πλατεία Συντάγματος. Χρησιμοποίησε τότε τη φράση του Ηλία Ηλίου “Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα”. Δεν είναι ζήτημα ποινικής θεωρίας και ακαδημαϊκών συζητήσεων. Η δημοκρατία οφείλει να αμύνεται, δεν μπορεί να αφοπλίζεται την κρίσιμη ώρα» είπε.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ