Εφημερίδα Κοινωνική

Η επίσημη ενημέρωση για τις επεκτάσεις ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ

 Breaking News

Η επίσημη ενημέρωση για τις επεκτάσεις ΤΡΑΜ και ΜΕΤΡΟ
02 Μαρτίου 2019

Η Αττικό Μετρό σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε προ λίγων ημερών περιγράφει «ένα προς ένα» τα εν εξελίξει έργα, χωρίς βεβαίως να αναφέρεται σε χρονοδιαγράμματα.

Ειδικότερα, για το ΤΡΑΜ:

• Ολοκληρώθηκαν, οι εργασίες κατασκευής του τροχιοδρόμου (επιδομή – σιδηροτροχιές – ΕΓΕ).

• Ολοκληρώνονται, οι έλεγχοι – ρυθμίσεις – δοκιμές των εγκαταστάσεων του τροχιοδρόμου και της ΕΓΕ και θα ξεκινήσει σύντομα η δοκιμαστική λειτουργία του ΤΡΑΜ

• Είναι σε εξέλιξη, οι εργασίες οδικής σήμανσης & σηματοδότησης κόμβων στην διαδρομή του ΤΡΑΜ.

• Είναι σε εκκρεμότητα, οι Η/Μ εργασίες στον νέο Υ/Σ 16 (έχουν τελειώσει οι εργασίες Π/Μ) και η αναβάθμιση του Υ/Σ 1.

Αναφορικά με ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (αναφορά σε εκτεταμένα μέτωπα εργασιών)

• Στις στάσεις του ΤΡΑΜ:

• Ολοκληρώθηκαν από την ΔΕΗ οι συνδέσεις ηλεκτροδότησης των στάσεων του ΤΡΑΜ.

• Ολοκληρώνονται εκκρεμότητες στην εγκατάσταση του αστικού εξοπλισμού, και είναι σε εξέλιξη η εγκατάσταση του Η/Μ εξοπλισμού.

• Κατά μήκος της διαδρομής του ΤΡΑΜ στον Πειραιά, είναι σε εξέλιξη εργασίες:

• Στην γέφυρα Λαμπράκη : Ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες δοκιμές – έλεγχοι και λοιπές διαδικασίες και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες συντήρησης.

• Στην αναστροφή από την Μ. Ασίας προς Λαμπράκη: είναι σε εξέλιξη η εγκατάσταση του ανελκυστήρα επικοινωνίας του επιπέδου της στάσης Ανδρούτσου (Ομ. Σκυλίτση) με το επίπεδο της στάσης Γρ Λαμπράκη (οδόστρωμα γέφυρας Λαμπράκη).

• Στην στάση Καραϊσκάκη : είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση στεγάστρου στο κλιμακοστάσιο διάβαση και η εγκατάσταση του ανελκυστήρα επικοινωνίας με την υπόγεια του επιπέδου οδού με την υπόγεια διάβαση.

• Στο ΣΕΦ, στην πλατεία Αλικάκου, στην γέφυρα Λαμπράκη και στην αναστροφή από την Μ Ασίας προς Λαμπράκη: είναι σε εξέλιξη η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

ΜΕΤΡΟ

–Στο Φρέαρ Εισόδου ΤΒΜ, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή πλακών +47,46, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η υδατοστεγάνωση πλάκας οροφής +62,86 και η κατασκευή τμημάτων πλακών +56,11, +62,86z.

–Στο Φρέαρ Κομνηνού έχουν ολοκληρωθεί οι βαφές , ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι υπόλοιπες αρχιτεκτονικές εργασίες.

• Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μεταλλικών ψευδοοροφών άνωθεν σιδηροτροχιών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση αυτών στους υπόλοιπους χώρους κοινού σταθμού.

–Στο Φρέαρ Ταξιαρχών, σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών.

• Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: σε εξέλιξη βρίσκονται οι πρόδρομες εργασίες για την εφαρμογή της κυκλοφοριακής παράκαμψης και η τοποθέτηση ανελκυστήρων.

–Στο Φρέαρ Πισιδίας, ολοκληρώθηκε η τελική επένδυση περιμετρικών τοιχίων κυρίως Φρέατος και η τελική επένδυση της σήραγγας ΝΑΤΜ Αερισμού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αποσυναρμολόγηση και απομάκρυνση μεταλλότυπου θόλου σήραγγας ΝΑΤΜ Αερισμού.

• Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή εσωτερικής μη φέρουσας τοιχοποιίας (εκκρεμεί η κατασκευή των Η/Μ ανοιγμάτων καθώς και η κατασκευή της τοιχοποιίας W331 στο επίπεδο -3 των αποβαθρών), καθώς και η κατασκευή επιχρισμάτων τοιχοποιίας (εκκρεμούν τα επιχρίσματα στην τοιχοποιία W331 στο επίπεδο των σποβαθρών). Επιπλέον, έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση μεταλλικών θυρών (εκκρεμούν τα εξαρτήματα και η τελική τους βαφή) και η εγκατάσταση πανέλων ψευδοροφής ορυκτών ινών στους χώρους προσωπικού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονίας στα τοιχία του αντλιοστασίου.

Στη σήραγγα ΝΑΤΜ Αερισμού του Σταθμού, ολοκληρώθηκε η κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου (εκκρεμεί η εποξειδική βαφή).

• Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα του Σταθμού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μόνιμης επένδυσης πλάκας επιπέδου οδού (0).

Στην κύρια Σήραγγα του Σταθμού, έχει ολοκληρωθεί η μόνιμη επένδυση κύριας σήραγγας σταθμού (εκκρεμεί η νότια συναρμογή με τη σήραγγα ΤΒΜ), καθώς και η καθαίρεση προκατασκευασμένων δακτυλίων σήραγγας εκκίνησης ΤΒΜ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η μόνιμη επένδυση στη βόρεια συναρμογή του σταθμού με τη σήραγγα ΤΒΜ.

Στα Υπόγεια Τμήματα ΝΑΤΜ του Σταθμού, σε εξέλιξη βρίσκεται η μόνιμη επένδυση ΝΑ και ΒΑ σήραγγας πρόσβασης.

Στο Βόρειο Φρέαρ Αερισμού του Σταθμού, ολοκληρώθηκε η μόνιμη επένδυση πυθμένα συνδετήριας σήραγγας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μόνιμη επένδυση θόλου – παρειών συνδετήριας σήραγγας.

• Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης και προέντασης αντηρίδων 5ης στάθμης.

-Στο Φρέαρ Ρολόι, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη και η προσωρινή αποστράγγιση. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση οπλισμών πυθμένα μόνιμης επένδυσης.

• Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: στον Κύριο Σταθμό στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέματος πλήρωσης στο επίπεδο σιδηροτροχιών.Στο Υπόγειο Τμήμα του Σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι σκυροδετήσεις μόνιμης επένδυσης , ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδέματος πλήρωσης στο επίπεδο των σιδηροτροχιών.

Στις Σήραγγες Κλιμακοστασίων, στο Βόρειο Κλιμακοστάσιο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τα δευτερογενή σκυροδέματα.

Στην Είσοδο της Πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σκυροδετήσεων περιμετρικών τοιχίων.

– Στο Φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκεται η σκυροδέτηση μόνιμης επένδυσης δαπέδου αντλιοστασίου.

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ