Εφημερίδα Κοινωνική

Επαφές Κώστα Μπακογιάννη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων -Αναζητά χρήματα για τον δήμο Αθηναίων

Επαφές Κώστα Μπακογιάννη με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων -Αναζητά χρήματα για τον δήμο Αθηναίων
13 Μαρτίου 2019

Η αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων που μπορεί να αξιοποιήσει ο δήμος Αθηναίων, για να αλλάξει γρήγορα και αποτελεσματικά την εικόνα της πρωτεύουσας, ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ), στο Λουξεμβούργο. Ο κ. Μπακογιάννης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε επαφές με τον αντιπρόεδρο της ΕΤΕ Αντριου ΜακΝτάουελ και κορυφαία στελέχη της, με τους οποίους συζήτησε για τον τρέχοντα δανεισμό του δήμου Αθηναίων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. και συγκεκριμένα για τρόπους με τους οποίους τα έργα που ήδη γίνονται ή προγραμματίζονται μπορούν να «τρέξουν» πιο γρήγορα, αλλά και να προστεθούν επιπλέον που κρίνονται απαραίτητα.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με τον δήμο μπορεί να χρηματοδοτήσει με σχεδόν άτοκα δάνεια σε βάθος εικοσαετίας ιδιοκτήτες ακινήτων για αναπλάσεις προσόψεων, για «πράσινες» στέγες, αλλά και για ανακαινίσεις εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Η μακροχρόνια άτοκη αποπληρωμή των δανείων, σημειώνεται στην ανακοίνωση, μπορεί να γίνεται μέσω των δημοτικών τελών με τρόπο που να μην είναι επιβαρυντικός για όσους θελήσουν είτε να φτιάξουν τις προσόψεις των κτιρίων τους, είτε να δημιουργήσουν κήπους στις ταράτσες, είτε να σώσουν τα σπίτια τους που καταρρέουν.

Ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε, επίσης, με τη δήμαρχο του Λουξεμβούργου Lydie Polfer και συζήτησαν θέματα υπηρεσιών προς τους δημότες, όπως η καθαριότητα, το πράσινο και ο φωτισμός. Μίλησαν, επιπλέον, για το θέμα της κοινωνικής κατοικίας (ακίνητα τα οποία ανήκουν στον δήμο και παρέχονται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες) που ενδιαφέρει άμεσα την Αθήνα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ