Εφημερίδα Κοινωνική

«Αιμορραγεί» το ποδόσφαιρο: «Βεντέτες» οπαδών και μαχαιρώματα κινητοποιούν Βασιλειάδη και ΕΛ.ΑΣ

«Αιμορραγεί» το ποδόσφαιρο: «Βεντέτες» οπαδών και μαχαιρώματα κινητοποιούν Βασιλειάδη και ΕΛ.ΑΣ
07 Μαρτίου 2019

Ανοιχτή πληγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαίνεται να είναι οι βεντέτες μεταξύ οπαδών, με το τελευταίο περιστατικό μαχαιρώματος 22χρονης οπαδού του Παναθηναϊκού να «κινητοποιεί» τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος έφερε το θέμα στη Βουλή, μιλώντας για ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο των χούλιγκανς. Την ώρα που εντός και εκτός γηπέδων μυρίζει μπαρούτι, οι Αρχές κρούουν τον κώδωνα, καθώς οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, έχουν επιφορτιστεί με υπηρεσίες στατικής φύλαξης και επιτήρησης για τυχόν καταδρομικές ενέργειες, σε Μέγαρο Μαξίμου, τουρκική πρεσβεία και συμβολαιογραφεία! Κάτι που σημαίνει ότι οι οπαδοί έχουν το χώρο να δρουν ανεξέλεγκτα.

Ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Αθλητισμού βλέπει πίσω από το μαχαίρωμα της 22χρονης οπαδού του «τριφυλλιού», την περασμένη εβδομάδα, «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Είχε προηγηθεί η εισβολή οπαδών του με σουγιάδες και μαχαίρια σε αγώνα πόλο γυναικών στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο Πειραιά, όπου αγωνιζόταν η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού με την Γλυφάδα.

Ο κ. Βασιλειάδης εξέφρασε την καταδίκη του και τον αποτροπιασμό για το περιστατικό, χθες από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του αθλητικού νομοσχεδίου το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού όπως τόνισε, σήμερα θα επισκεφτεί τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας για να ενημερωθεί για το περιστατικό και δεσμεύτηκε να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες μόλις λάβει πλήρη ενημέρωση από τις αρχές. «Είναι εξωφρενικό, αποτρόπαιο και απόλυτα καταδικαστέο. Συνέβη ένα πραγματικά φρικαλέο επεισόδιο οπαδικής βίας με επίθεση σε γυναίκα. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον αρχηγό της αστυνομίας και αύριο θα σας ενημερώσω. Είναι στο πλαίσιο ενός ιδιότυπου ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο χώρο των χούλιγκανς. Εκφράζω την καταδίκη και τον αποτροπιασμό μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλειάδης.

Την ώρα που τα φαινόμενα αθλητικής βίας παρουσιάζουν έξαρση, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, έχουν επιφορτιστεί με υπηρεσίες στατικής φύλαξης και επιτήρησης για τυχόν καταδρομικές ενέργειες, σε Μέγαρο Μαξίμου, τουρκική Πρεσβεία και συμβολαιογραφεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, στην υπηρεσία Αντιμετώπισης Βίας παρουσιάζονται φαινόμενα αποδιοργάνωσης, ενώ δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία των στόχων φύλαξης με τους οποίους έχουν χρεωθεί οι αστυνομικοί της υπηρεσίας με τις υποχρεώσεις που προβλέπεται ότι έχουν. Έτσι, αντί για τη συλλογή πληροφοριών με σκοπό την αποτροπή οπαδικών ραντεβού, οι αστυνομικοί επιτηρούν συμβολαιογραφεία στο κέντρο της Αθήνας, την τουρκική πρεσβεία και φυσικά το Μέγαρο Μαξίμου, για τυχόν καταδρομικές ενέργειες συλλογικοτήτων, όπως ο «Ρουβίκωνας».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ