Εφημερίδα Κοινωνική

Αιφνιδιασμός από το ΚΑΣ: Ετοιμάζεται να κηρύξει ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ αρχαιολογικό χώρο -Άμεση αντίδραση ΜΩΡΑΛΗ – ΓΑΒΡΙΛΗ: Ζητούν αναβολή του θέματος

 Breaking News

Αιφνιδιασμός από το ΚΑΣ: Ετοιμάζεται να κηρύξει ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ αρχαιολογικό χώρο -Άμεση αντίδραση ΜΩΡΑΛΗ – ΓΑΒΡΙΛΗ: Ζητούν αναβολή του θέματος
04 Μαρτίου 2019

Ξεσηκωμός ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ με το 9ο θέμα που μπαίνει αύριο στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) «Έγκριση ή μη κήρυξης-οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής «Καστράκι», Δ.Ε. Δραπετσώνας, Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιφέρειας Αττικής».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, πραγματοποίησε έκτακτη Συνέντευξη Τύπου στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη και φορέων της πόλης, λέγοντας ότι πραγματικά… πρόκειται για μια αιφνιδιαστική  και πρόχειρη απόφαση, άκρως ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗ για την πόλη, τους  πολίτες αλλά και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Στην πράξη, αν περάσει η απόφαση αυτή όλος ο Πειραιάς κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος και για να γίνει το οποιοδήποτε έργο, μικρό ή μεγάλο από τον Δήμο ή τους πολίτες (ακόμη και το βάψιμο μιας πολυκατοικίας ή να σκάψει κάποιος έναν κήπο), χρειάζεται χαρτί και έγκριση από την Αρχαιολογία!

Σημειώστε, ότι κάτι τέτοιο έγινε στην Βέροια και έχει κάνει άνω-κάτω μια ολόκληρη πόλη.

Με την συγκεκριμένη απόφαση «κοκκινίζει» όλος ο Πειραιάς, ενώ όπως επεσήμανε και ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης, δημιουργείται  πρόβλημα και για το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όχι βέβαια σε τόσο μεγάλο μέγεθος αλλά και εκεί θα υπάρχει ένα καθεστώς «τυπικής εποπτείας».

Η συγκεκριμένη κίνηση, όπως εξήγησε ο κ. Μώραλης, εκτός από αιφνιδιαστική ήταν και αδικαιολόγητη. Ο Δήμος Πειραιά είχε στείλει από 22/10 επιστολή με ερωτήματα προς τους αρμόδιους φορείς του υπ. Πολιτισμού ζητώντας έγγραφες διευκρινίσεις. Καμία απάντηση δεν ήρθε! Αντιθέτως, το θέμα εισήχθη στην προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του ΚΑΣ, χωρίς μάλιστα να κληθεί εκπρόσωπος του Δήμου να τοποθετηθεί.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης, αφού ανέλυσε τις συνέπειες που θα έχει μια τέτοια απόφαση για ολόκληρη την πόλη (γραφειοκρατία, εμπλοκή σε έργα, αλλαγές χρήσεων, συντελεστές κτλ) και αφού ενημέρωσε για σειρά επαφών που είχε προκειμένου να πληροφορηθεί τι ακριβώς συμβαίνει, ζητά την ΑΝΑΒΟΛΗ του θέματος στο ΚΑΣ και την παρέμβαση της Πολιτείας.

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης είπε, ότι ακόμη και αν το ΚΑΣ δεν ακούσει τη «φωνή διαμαρτυρίας» του Πειραιά, θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να προλάβουμε τις διαδικασίες πριν βγει το ΦΕΚ, μέσω αίτησης επανεξέτασης του θέματος.


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ