Εφημερίδα Κοινωνική

Αντιμέτωπος με βαριά καμπάνα ο Παναθηναϊκός για τη διακοπή του ντέρμπι

Αντιμέτωπος με βαριά καμπάνα ο Παναθηναϊκός για τη διακοπή του ντέρμπι
18 Μαρτίου 2019

Με αφαίρεση έξι βαθμών απειλείται ο Παναθηναϊκός μετά την οριστική διακοπή του χθεσινού ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Όλα ξεκίνησαν με την επίθεση των οπαδών του στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τα πράγματα ξέφυγαν, τελείως, προκαλώντας τη διακοπή του αγώνα, λίγο μετά την κεφαλιά του Γκερέρο που άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης. Αρχικά σημειώθηκαν επεισόδια έξω από τη θύρα των οργανωμένων του Παναθηναϊκού με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις μολότοφ που πετούσαν οι χούλιγκαν. Στη συνέχεια μια ομάδα οπαδών ξανάμπήκε στο γήπεδο με τον Γερμανό διαιτητή Φριτς να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Όταν επέστρεψε 35 λεπτά αργότερα στον αγωνιστικό χώρο για μια δίλεπτη επιθεώρηση, ο Φριτς έκανε την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του δείχνοντας οριστική διακοπή.

Πλέον ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση έως και 6 βαθμών. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 1-0 όταν εισέβαλαν οι «πράσινοι» οπαδοί στο 70ο λεπτό του αγώνα, ενώ πραγματοποιήθηκαν οχτώ συλλήψεις για τα επεισόδια.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Μικρή μειονότητα των οπαδών δεν σεβάστηκε την προσπάθεια για την ανάκαμψη της ομάδας

Οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας καταδικάζουν τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι μια μικρή μειονότητα «δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, όσο και την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της ομάδας».

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη βίας που έλαβε χώρα απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο και οδήγησε στην οριστική διακοπή του ντέρμπι. Μια μικρή μειονότητα από τους 25.000 φιλάθλους δεν σεβάστηκε τον κόπο των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού τιμ, όσο και την προσπάθεια που γίνεται για την ανάκαμψη της ομάδας. Από την πλευρά της διοίκησης προέχει η απόλυτη καταδίκη κάθε μορφής αθλητικής βίας. Όμως, θα πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα ότι στέκεται απέναντι σε αυτά τα γεγονότα και να βρει αποτελεσματικό τρόπο για την οριστική πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει με αφαίρεση 6 βαθμών

Στο άρθρο 154β του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι: «Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Ειδικότερα το άρθρο 154β αναφέρει:
4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου
Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.
β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.
γ) Η είσοδος οπαδών πριν την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα, χωρίς προειδοποίηση, εφόσον συνδέεται με βιαιoπραγίες κατά προσώπων. Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας με τέρματα 0-3 και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται επιπλέον τρεις (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.
δ) Σε περίπτωση που η είσοδος των οπαδών έγινε πριν από την έναρξη ή μετά την λήξη του αγώνα και δεν συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή με φθορές ξένης ιδιοκτησίας ισχύουν οι ποινές της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 4 μειωμένες μέχρι το 1/3.
ε) Σε περίπτωση που εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου υπάρξουν εις βάρος μίας ομάδας τρεις (3) περιπτώσεις εισόδου οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργία βιαιοπραγιών εντός αυτού, τότε η εν λόγω ομάδα θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ