Εφημερίδα Κοινωνική

Ανάγκη για εθνική ομοψυχία και κοινωνική συνοχή

Ανάγκη για εθνική ομοψυχία και κοινωνική συνοχή
22 Μαρτίου 2019

Το μήνυμα ΕΣΠ για την 25η Μαρτίου

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 25η Μαρτίου 1821, αποτελεί ιδιαίτερο σταθμό της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού και κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους μας.
Η ισχυρή θέληση και η αγάπη του Έθνους μας για την Ελευθερία κατάφεραν να ανατρέψουν τις ισορροπίες και να επιτύχουν το αδιανόητο για τον Ελληνισμό. Την ανεξαρτησία του μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.
Το μήνυμα αυτού του ιστορικού άθλου παραμένει πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Μας διδάσκει τη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων σε κοινούς αγώνες, κοινές αξίες, κοινούς στόχους και κοινά ιδανικά που εξακολουθούν να εμπνέουν όλους.
Είναι λοιπόν αναγκαία η εθνική ομοψυχία και η κοινωνική συνοχή. Είναι απαραίτητο να προσπεράσουμε τις όποιες διαφορές και σκοπιμότητες και να ενεργοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας, διεκδικώντας αξιοπρέπεια, ευημερία και προκοπή για το έθνος και τη χώρα μας, ώστε η πατρίδα μας να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον που της αξίζει και που καλούμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
Ας παραδειγματιστούμε από τους πρωτεργάτες αγωνιστές, ας φανούμε αντάξιοι της ανεκτίμητης κληρονομιάς που μας άφησαν και ας τιμήσουμε συμβολικά τις θυσίες των προγόνων μας υψώνοντας το εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία μας, την ημέρα της Εθνικής μας γιορτής».


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ