Εφημερίδα Κοινωνική

ΤΡΑΜ: Χωρίς προβλήματα τα πρώτα δοκιμαστικά του Πειραιά

ΤΡΑΜ: Χωρίς προβλήματα τα πρώτα δοκιμαστικά του Πειραιά
11 Φεβρουαρίου 2019

Σύµφωνα µε τη διοίκηση της «Αττικό Μετρό», το πρώτο δοκιµαστικό που έγινε από τις 2 έως τις 4 τα ξηµερώµατα, ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήµατα. Τις προσεχείς ηµέρες θα ακολουθήσουν και άλλες δοκιµαστικές διελεύσεις του µέσου ώστε να διορθωθούν ενδεχόµενες… «αρρυθµίες» στη λειτουργία καθώς στόχος είναι η επέκταση από το Φάληρο έως τον Πειραιά να παραδοθεί στην κυκλοφορία εντός του Μαρτίου. Τότε υπολογίζεται ότι το τραµ θα πιάσει… λιµάνι και θα κυκλοφορήσει στους δρόµους της πόλης, 42 χρόνια µετά τη διακοπή της κυκλοφορίας του.

Υπενθυµίζεται ότι το έργο της επέκτασης προς Πειραιά περιλαµβάνει διαδροµή συνολικού µήκους 5,4 χιλιοµέτρων (3,1 χιλιόµετρα στην κατεύθυνση προς Πειραιά και 2,3 χιλιόµετρα στην κατεύθυνση προς Φάληρο).

Θα περιλαµβάνει επτά νέες στάσεις στη διαδροµή εισόδου: Γηπ. Καραϊσκάκη – Μ. Ασίας – Λαµπράκη – Ευαγγελίστρια – Πλ. ∆εληγιάννη – ∆ηµαρχείο – Ακτή Ποσειδώνος και πέντε νέες στάσεις στη διαδροµή εξόδου: Αγ. Τριάδα – Πλ. Ιπποδαµε ίας – 34ου Συντάγµατος – Ανδρούτσου – Οµ. Σκυλίτση. Ο τερµατικός σταθµός της Ακτής Ποσειδώνος βρίσκεται µόλις 100 µέτρα από τον σταθµό Μετρό της Γραµµής 1 ΠΕΙΡΑΙΑΣ και 150 µέτρα από τον αντίστοιχο σταθµό του Προαστιακού Σιδηρόδροµου.

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ