Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Αχτσιόγλου-ΕΣΕΕ με επίκεντρο τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών

Συνάντηση Αχτσιόγλου-ΕΣΕΕ με επίκεντρο τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων εισφορών
13 Φεβρουαρίου 2019

Η διαδικασία για τη ρύθμιση των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαρτίου, έτσι ώστε να αρχίσει να παράγει θετικά αποτελέσματα από τα μέσα Μαρτίου.

Αυτό είπε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου στα μέλη του προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας που την επισκέφθηκαν χθες, όπως αναφέρει ανακοίνωση της συνομοσπονδίας.

Την ΕΣΕΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιώργος Καρανίκας, ο γενικός γραμματέας Νίκος Μπόνης, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Ψαρουδάκης και ο οικονομικός επόπτης Χρήστος Μπλουγούρας. Σε παρατήρηση του προέδρου της ΕΣΕΕ ότι οι επιχειρηματίες που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, δεν παίρνουν το επίδομα ανεργίας που προβλέπεται από το νόμο, η υπουργός υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει τα εισοδηματικά κριτήρια που εμποδίζουν την σχετική υπαγωγή. Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο για τον νέο κατώτατο μισθό, η επικείμενη ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές και οι συνταξιοδοτικές δυνατότητες των οφειλετών. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα ΟΑΕΔ όπως τα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-49 αλλά και το «επίδομα ανεργίας» των επιχειρηματιών.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ