Εφημερίδα Κοινωνική

Συμμορία διαρρηκτών με «δόλωμα» την οικιακή βοηθό! Περιστατικό στην Καστέλλα – Συλλήψεις Γεωργιανών από την Ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά

 Breaking News

Συμμορία διαρρηκτών με «δόλωμα» την οικιακή βοηθό! Περιστατικό στην Καστέλλα – Συλλήψεις Γεωργιανών από την Ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά
25 Φεβρουαρίου 2019

Ακόμη μια συγκλονιστική υπόθεση διάρρηξης έρχεται στο «φως»! Συνέβη στην Καστέλλα και πρωταγωνίστρια είναι μια οικιακή βοηθός και μια ομάδα Γεωργιανών «μπουκαδόρων».

Την Κυριακή το μεσημέρι γύρω στις 15:35 η ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά έλαβε σήμα ότι στην περιοχή της Καστέλλας του Πειραιά και συγκεκριμένα στην οδό Μουσών 93-95 έγινε διάρρηξη.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι ενημερώθηκαν από τους γείτονες ότι είχαν δει δύο άτομα να προσπαθούν να ανοίξουν μια αποθήκη στο υπόγειο και ξεκίνησαν αναζητήσεις. Έπειτα από έρευνα, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν μέσα στο φωταγωγό τρεις αλλοδαπούς από τη Γεωργία. Στην κατοχή τους βρέθηκε ένα σακίδιο πλάτης, στο οποίο μέσα υπήρχαν πολλά χρυσαφικά. Οι δράστες συνελήφθησαν επί τόπου.

Δεν ήταν όμως μια διάρρηξη ρουτίνας καθώς από πίσω, όπως αποκαλύφθηκε υπήρχε ολόκληρο σχέδιο με «πρωταγωνίστρια» μια οικιακή βοηθό.

Το κουβάρι της όλης υπόθεσης ξεδιπλώθηκε μετά από έρευνα καθώς οι τρεις δράστες συνεργαζόντουσαν με μια ομοεθνή τους, η οποία ήταν οικιακή βοηθός στο διαμέρισμα της οδού Μουσών.

Με τη βοήθειά της λοιπόν, οι τρεις συνεργοί της Γεωργιανής κατάφεραν και τρύπωσαν άνετα… στο σπίτι υπό την καθοδήγησή της και έκλεψαν όλα τα κοσμήματα που βλέπετε και στη φωτογραφία.

Ο ιδιοκτήτης, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν, καθώς έλειπε, μετέβη άμεσα στο Τμήμα Ασφάλειας Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Εκεί κατάλαβε ότι η επιλογή που έκανε για οικιακή βοηθό… ήταν λάθος!

Τον ενημέρωσαν για το τι συνέβη και αργότερα του ζητήθηκε να αναγνωρίσει τα κλοπιμαία, όπως και έκανε, παραλαμβάνοντάς τα.

Ο ιδιοκτήτης, ηλικιωμένος άνδρας με τη γυναίκα του, είχαν προσλάβει την οικιακή βοηθό τις δύο τελευταίες εβδομάδες μέσω αγγελίας σε εφημερίδα, χωρίς βεβαίως να πήγαινε το μυαλό τους τι θα μπορούσε να συμβεί. Η ίδια στο σύντομο διάστημα της παραμονής της στο χώρο είχε εντοπίσει όλες τις κρυψώνες με τα χρυσαφικά και τα πολύτιμα αντικείμενα και είχε προλάβει να ενημερώσει τους συνεργούς της.

H οικιακή βοηθός, στην κατάθεσή της, δήλωσε ότι γνωρίζει τους τρεις συλληφθέντες, παραδεχόμενη μάλιστα πως ήταν αυτή που τους άνοιξε την πόρτα προκειμένου να μπουν και να «αδειάσουν» το σπίτι όπου διέμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι, το οποίο υποτίθεται πως πρόσεχε και φρόντιζε.

Όπως μάλιστα διαπιστώθηκε, κάποια από τα μέλη της σπείρας είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν, μιας και είχαν διαπράξει παρόμοιες διαρρήξεις.

52694969_2231156927152746_6193170208916504576_n


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ