Εφημερίδα Κοινωνική

ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαρρήκτες κυκλοφορούν στην περιοχή εφαρμόζοντας τη μέθοδο του… νεραντζιού! – Καταγγελίες για περιστατικά στη Νίκαια: Ποιο είναι το «κόλπο» των δραστών που δεν «πιάνει» το μυαλό σας

 Breaking News

ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαρρήκτες κυκλοφορούν στην περιοχή εφαρμόζοντας τη μέθοδο του… νεραντζιού! – Καταγγελίες για περιστατικά στη Νίκαια: Ποιο είναι το «κόλπο» των δραστών που δεν «πιάνει» το μυαλό σας
12 Φεβρουαρίου 2019

*Της Χριστίνας Μπιτάδου

Και τι δεν σκέφτονται πλέον οι διαρρήκτες για να μπουκάρουν στο σπίτι σας!

Αν σας φάνηκε «απίστευτη» η είδηση από τη Μεγάλη Βρετανία και τους ληστές που καίνε με πυρσό τις κλειδαριές σπιτιών προκειμένου να μπαίνουν πιο εύκολα στα σπίτια… διαβάστε το πιο απίστευτο… που, μάλιστα, συμβαίνει εδώ δίπλα μας, σε γειτονιές της ΝΙΚΑΙΑΣ!

Όπως αποκλειστικά πληροφορήθηκε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, στην περιοχή μας δραστηριοποιείται τις τελευταίες ημέρες η «συμμορία των νερατζιών»!

Τρία απανωτά περιστατικά σημειώθηκαν στη Νίκαια με «θύματά» τους, ανυποψίαστους πολίτες, φιλήσυχους ανθρώπους, που αρχικά να έκαναν παράπονα , διότι εντόπισαν κάποια νεράντζια στα μπαλκόνια τους.

Δεν έδωσαν σημασία, είπαν: «ή παιδιά θα παίζουν ή κάποιοι κάνουν πλάκα». Το σκηνικό επαναλήφθηκε και τότε άρχισε να γίνεται ενοχλητικό αλλά να κινούνται και υποψίες…

Οι υποψίες αυτές μετατράπηκαν σε τρόμο όταν κάποιοι από τους ιδιοκτήτες, απευθύνθηκαν στις αστυνομικές αρχές για να γίνει καταγραφή του περιστατικού.

Τότε άκουσαν το «ασύλληπτο»!

Τα νεράντζια αυτά ήταν «εργαλεία» απόπειρας διάρρηξης! Δηλαδή, οι δράστες ήξεραν καλά τι έκαναν… Έβαζαν στο μάτι τους κάποια σπίτια (με μπαλκόνια, αυλές και πρώτους ορόφους) που δεν υπήρχε κίνηση τις τελευταίες μέρες. Για να σιγουρευτούν για την απουσία των ιδιοκτητών-ενοικιαστών, έκοβαν από τα δέντρα νεράντζια και τα πέταγαν εκεί. Στόχευαν μάλιστα τα τζάμια των σπιτιών για να γίνει θόρυβος και μετά κρυβόντουσαν λίγο πιο κάτω.

Αν οι κάτοικοι ήταν μέσα στο σπίτι, θα έβγαινε κάποιος από το θόρυβο (να δει τι συμβαίνει) ή να μαζέψει τα νεράντζια. Αν όχι, οι διαρρήκτες, μετά από λίγο «μπούκαραν» και βεβαίως, έκαναν άνω κάτω!

Όπως πληροφορηθήκαμε αυτή η νέα «τεχνική», που εφαρμόζεται κυρίως απογευματινές ή βραδινές ώρες, έχει γίνει της «μόδας» στην περιοχή μας και καλό θα είναι να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα.

 

 

 

 

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ