Εφημερίδα Κοινωνική

Νέα εικόνα από το Μικρολίμανο έως το Παλαιό Φάληρο – Χρήστος Καπάταης: Σύντομα η κατεδάφιση της παλιάς παραλιακής

 Breaking News

Νέα εικόνα από το Μικρολίμανο έως το Παλαιό Φάληρο – Χρήστος Καπάταης: Σύντομα η κατεδάφιση της παλιάς παραλιακής
09 Φεβρουαρίου 2019

Από το Μικρολίμανο έως και το Παλαιό Φάληρο το παράκτιο μέτωπο αποτελεί ένα εργοτάξιο με αρκετά ολοκληρωμένα σημεία ανάπλασης και διάθεσης στο κοινό. Οι εργασίες δρομολογούνται και εξελίσσονται διαμορφώνοντας το τελικό πλάνο. Η ολοκλήρωση εντός ολίγων εβδομάδων, της πρώτης φάσης, του πολυεπίπεδου έργου υποδομής στο φαληρικό όρμο, συμπληρώνεται με την αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, εκτάσεως 270 στρεμμάτων και την ανάπλαση της ευρύτερης ζώνης του Μικρολίμανου, με παρεμβάσεις σε επιφάνεια 15.600 τ.μ. Έργο ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε πρόσφατα με τον Δήμο Πειραιά.

Μέχρι το Πάσχα, βεβαιώνει ο αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάταης ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος, θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υφιστάμενης λεωφόρου και σταδιακά Καλλιθέα και Μοσχάτο θα ενωθούν με τη θάλασσα.

kapatais1

O αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάταης

 

Με αφορμή τον νέο προσανατολισμό της πόλης προς τη θάλασσα, εικόνα η οπαία επαναφέρει στη μνήμη τις παλιές ελληνικές ταινίες με τους αθηναίους να κολυμπούν στο Φάληρο, ο κ. Καπάταης κάνει λόγο για αδικία σε βάρος των πολιτών οι οποίοι τώρα «παίρνουν πίσω την «κλεμμένη θάλασσα». Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το έργο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, είπε ότι θα ξεκινήσουν όταν κατεδαφιστεί η παλιά λεωφόρος με την απόδοση και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας της νέας.

Χαρακτήρισε δε, ως το δυσκολότερο κομμάτι το έργου, το «νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου που πρέπει να «κουμπώσει» με τη Λ.Συγγρού από τη μία, τη Λ.Κηφισού και τον άξονα προς Πειραιά από την άλλη». Την εξέλιξη των έργων χαιρετίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δηλώνοντας ικανοποιημένη.

 


Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ